Достатком ковбасних виробів на прилавках магазинів сьогодні нікого не здивуєш, але яка їх якість і смак - справа тонка. Адже не завжди можливо навіть припустити із чого магазинна ковбаса приготовлена. Тому, маючи бажання і доклавши трохи зусиль, цілком можливо зробити свою, домашню ковбасу, в якості якої можна бути абсолютно впевненим, адже про склад ковбаси ви будете знати абсолютно все. На виході вийде дуже незвичайний і головне, корисний продукт, тим більше, що з огляду на свої власні переваги в їжі, можна надати ковбасі унікальний, ні з чим не порівнянний смак. Звичайно, різноманітність рецептів домашньої ковбаси зашкалює, але, як не дивно, вважається, що кращу ковбасу можна приготувати саме із яловичини. Ви ще ніколи не займалися приготуванням домашньої ковбаси і сумніваєтеся, пропоную все-таки зважитися і приготувати для себе і своїх домочадців цю незамінну страву. Ось вам мої основні поради і рекомендації. Відразу ж хочу попередити, що найкраще для такої ковбаси брати шийну м'якоть яловичини, і це важливо, тому що із інших частин м'яса ковбаса буде дуже сухою., Або ж доведеться додавати свинину. Щоб ви не лякалися, де ж взяти кишки для начинки ковбас, відразу вас заспокою - їх можна без проблем купити замороженими в магазині або свіжими - на ринку, власне, як і яловичину.
Починаючи підготовку, перш за все займіться м'ясом. Обполосніть холодною водою і ретельно перевірте, щоб не було осколків кісток. Запам'ятайте, занадто свіжу, можна сказати теплу, яловичину бажано попередньо замочити в воду з додаванням солі, не більше ніж на півгодини.
Потім м'ясо із розсолу дістаньте, трохи просушіть, використавши паперовий рушник. Потім наріжте брусочками середньої величини, перекладіть в глибоку посудину.
Після цього нарізану шматками яловичину посоліть, посипте сумішшю перців, додайте паприку і майоран, потім шавлію і чебрець, також киньте невелику кількість цукру, порошок пахти і подрібнений за допомогою блендера часник.
М'ясо з усіма приправами добре перемішайте, щоб прянощі рівномірно розподілилися по всьому м'ясу. Тепер шматочки приправленого м'яса пропустіть через м'ясорубку, але бажано, щоб решітка в ній була з не дуже дрібними отворами.
Таким чином, начинка для ковбас готова, але її ж потрібно спробувати на смак. Відокремте маленький шматочок фаршу, сформуйте котлетку і обсмажте на сковорідці. Якщо смакові якості виробу вас влаштовують, значить начинка для майбутньої ковбаси готова. Кишки промийте, пропустивши через них струмінь проточної холодної води. Потім помістіть в теплу воду і витримайте протягом півгодини, щоб кишки були еластичними, що сприяє зручності в процесі приготування.
По закінченню цього часу беріться за начинку кишок фаршем. Для цього скористайтеся спеціальною насадкою на м'ясорубку, у вигляді трубки, так просто набагато зручніше. На трубку надіньте приготовлену кишку і зав'яжіть кінчик на вузол. Закладаючи шматочки м'яса в чашу м'ясорубки, наповнюйте кишку фаршем, рівномірно розправляючи начинку руками.
Після того, як кишка повністю заповниться фаршем, зніміть з трубки, зав'яжіть другий кінець кишки. Так, ще одна порада: щільно кишку не набивайте, так як при термічній обробці вона стискається і може легко прорватися. Якщо в готовому ковбасному виробі ви виявите порожні простори з повітрям, проколіть акуратно ковбасу голкою або зубочисткою. Потім ковбасу через певну відстань перекрутіть, утворивши окремі ковбаски.
Коли ви виконаєте усі покрокові інструкції, і вже буде повністю готовий ковбасний виріб, можете розфасувавши ковбаски в щільні поліетиленові пакети, помістити в морозильну камеру, якщо хочете зберегти якомога довше.
Але хіба можна самостійно приготувати продукт і не спробувати його? Тому рекомендую відправити приготовані ковбаски на гриль і запекти до утворення золотистої скоринки. Все, дивовижно смачний варіант обіду або вечері готовий. Подайте до столу з хлібом і добавкою свіжезапечених овочів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти