Домашні чебуреки з яловичим фаршем люблять і дорослі, і діти. Начинка з яловичини нежирна і корисніша, ніж свиняча. Ми додамо до неї мінімум спецій, щоб не перебити натуральний смак м'яса. Але головна перевага цього рецепту — у тісті, яке виходить крихким та повітряним. Завдяки цьому домашні чебуреки з яловичим фаршем виходять настільки смачними, що «відлітають» прямо зі сковорідки.
Просійте борошно в миску і всипте сіль.
Акуратно відокремте яєчний жовток від білка і відправте в муку.
Влийте воду кімнатної температури та перемішайте продукти. Додайте олію і замісіть пружне тісто на чебуреки.
Сформуйте з нього кулю, викладіть у миску, накрийте харчовою плівкою і дайте відпочити (хвилин 10–15).
Після цього припиліть робочу поверхню борошном і викладіть тісто. Його теж злегка присипте борошном і розкачайте качалкою в тонкий шар. Виріжте з нього кола за кількістю чебуреків.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і викладіть у миску.
Петрушку вимийте, дрібно поріжте ножем і відправте до цибулі. Додайте туди ж яловичий фарш, посоліть і поперчіть.
Влийте воду, щоб зробити м'ясо соковитіше. Змішайте інгредієнти до однорідності.
Начинку, що вийшла, викладіть на половинки кіл з тіста. Накрийте її зверху другою половинкою і за допомогою вилки надійно защипніть краї.
Розісмажте на сковороді олію і викладіть туди чебуреки. Смажте до появи рум'яної скоринки з обох боків. Щоб тісто добре просмажилося і придбало потрібну текстуру, олії має бути багато. Вона має покривати заготовки приблизно наполовину.
Готові домашні чебуреки з яловичим фаршем розкладіть порційними тарілками і подавайте на стіл гарячими. Тісто виходить шаруватим і хрустким, а начинка з яловичини ніжною і дуже соковитою. Смачного!
Випадкові рецепти