Домашня ковбаса зі свинини в кишках за цим рецептом готується легко і швидко. Зовні вона нагадує смажені сардельки, дуже соковиті і ароматні. Спеції роблять смак свинячої ковбаси пікантним, а додане в фарш біле вино розм'якшує волокна і робить м'ясо м'якше і ніжніше.
Свинину вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте тонкими смужками.
Зі свинячої грудинки зріжте шкірку, видаліть залишені шматочки ребер і наріжте м'ясо тонкими смужками. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
Підготовлені інгредієнти відправте в чашу подрібнювача і перебийте в однорідний фарш. Він не повинен бути занадто дрібним. Якщо немає подрібнювача, пропустіть м'ясо і часник через м'ясорубку.
Одержаний фарш перекладіть в каструлю. Всипте сіль, солодку паприку і мелений перець чилі. Влийте біле вино (бажано сухе).
Перемішайте інгредієнти до однорідності, накрийте каструлю кришкою і відправте в холодильник на всю ніч. Кишки замочіть у воді, а потім гарненько помийте.
Установіть на м'ясорубку спеціальну насадку для ковбас, натягніть на неї кишку і зав'яжіть протилежний кінець вузлом. Наповніть кишку фаршем. У міру наповнення звертайте ковбасу равликом.
Коли вся кишка наповниться, зав'яжіть вузол на другому кінці. Щільною ниткою перев'яжіть ковбасу в декількох місцях, формуючи своєрідні сардельки. Щоб вони точно не лопнули під час термообробки, проколіть кишку в декількох місцях голкою або зубочисткою.
Утворені ковбаски викладіть на гриль і смажте приблизно по 8 хвилин з кожного боку. Якщо немає гриля, можна посмажити ковбасу на сковороді або запекти в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин. Домашня ковбаса зі свинини в кишках виглядає неймовірно апетитно, а на смак вона ще краще. Подавайте її з рисом, картопляним пюре або овочами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти