Укр
Рус
Гамбургери Закуски Білоруська кухня

Домашні бургери

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

726 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Домашні бургери - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Фаст-фуд може бути не тільки смачним, а ще й корисним. Спробуйте і переконайтеся самі. Смачні домашні бургери з овочевими котлетами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні бургери" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кедрові горіхи обсмажте на розігрітій на слабкому вогні сковороді до золотистого кольору. Масло додавати не потрібно. Можна використовувати подрібнений арахіс, мигдаль, волоські або інші горіхи за смаком.

Крок - 1
02

Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. У кабачків видаліть хвостики і натріть овочі на крупній тертці. Можна зробити це вручну, або скористатися кухонним комбайном.

Крок - 2
03

Перекладіть кабачки в глибоку миску. Додайте сіль і переміксуйте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб дати вивільнитися зайвій рідині. Після чого гарненько відіжміть натерті кабачки.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і розділіть на кілька частин.

Крок - 4
05

Печериці та цибулю викладіть в чашу кухонного комбайна і дрібно наріжте декількома пульсуючими натисканнями. Овочі не повинні перетворитися в кашу. При бажанні, можна нашаткувати гриби і цибулю з допомогою ножа.

Крок - 5
06

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Влийте невелику кількість оливкової олії. Можна використовувати кокосове, або будь-яке інше рослинне масло. У розігріту жаровню викладіть подрібнені гриби з цибулею. Додайте сіль і обсмажте овочі до повного випаровування рідини. Зніміть з вогню і остудіть.

Крок - 6
07

У глибоку миску викладіть повністю остиглі гриби з цибулею і додайте натерті кабачки. Всипте обсмажені горіхи. Притрусіть суміш сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Додайте порошок з лушпиння насіння подорожника. Кількість порошку залежить від того, як добре висушені овочі перед термообробкою. Якщо суміш рідка, додайте ще трохи порошку. За бажанням, введіть в суміш дріжджі. Вони зроблять котлети більш пишними.

Крок - 8
09

Ретельно переміксуйте овочі ложкою, потім вимісіть руками. Накрийте ємність рушником або харчовою плівкою і поставте в холодильник на 15 хвилин. Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте кокосове, або інше масло.

Крок - 9
10

Змочіть руки у холодній воді і сформуйте з охолодженої овочевої суміші котлетки. Їх розмір регулюйте в залежності від розмірів булочок для бургерів.

Крок - 10
11

Викладіть котлети в розігріту жаровню і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Зніміть з вогню і остудіть.

Крок - 11
12

Булочку для бургера розріжте на 2 рівні частини. Нижню половинку змастіть невеликою кількістю майонезу.

Крок - 12
13

Для бургера вибирайте самі великі плоди помідор. Наріжте їх великими кружечками. Викладіть на змащену майонезом булочку. Потім розмістіть котлетку, і змастіть її майонезом. Додайте трохи крес-салату і кілька шматочків ріпчастої цибулі.

Крок - 13
14

Верхню частину булочки змастіть майонезом в місці зрізу і накрийте бургер. Подавайте закуску з зеленим салатом і маринованими корнішонами. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца на воді - покроковий рецепт, фото 1 Піца на воді 90 3 3 з 5 - детальніше -
Австрійський салат - покроковий рецепт, фото 1 Австрійський салат 35 3 2 з 5 - детальніше -
Суп пюре з моркви - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з моркви 35 2 2 з 5 - детальніше -