Фаст-фуд може бути не тільки смачним, а ще й корисним. Спробуйте і переконайтеся самі. Смачні домашні бургери з овочевими котлетами.
Кедрові горіхи обсмажте на розігрітій на слабкому вогні сковороді до золотистого кольору. Масло додавати не потрібно. Можна використовувати подрібнений арахіс, мигдаль, волоські або інші горіхи за смаком.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. У кабачків видаліть хвостики і натріть овочі на крупній тертці. Можна зробити це вручну, або скористатися кухонним комбайном.
Перекладіть кабачки в глибоку миску. Додайте сіль і переміксуйте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб дати вивільнитися зайвій рідині. Після чого гарненько відіжміть натерті кабачки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і розділіть на кілька частин.
Печериці та цибулю викладіть в чашу кухонного комбайна і дрібно наріжте декількома пульсуючими натисканнями. Овочі не повинні перетворитися в кашу. При бажанні, можна нашаткувати гриби і цибулю з допомогою ножа.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Влийте невелику кількість оливкової олії. Можна використовувати кокосове, або будь-яке інше рослинне масло. У розігріту жаровню викладіть подрібнені гриби з цибулею. Додайте сіль і обсмажте овочі до повного випаровування рідини. Зніміть з вогню і остудіть.
У глибоку миску викладіть повністю остиглі гриби з цибулею і додайте натерті кабачки. Всипте обсмажені горіхи. Притрусіть суміш сіллю і чорним меленим перцем.
Додайте порошок з лушпиння насіння подорожника. Кількість порошку залежить від того, як добре висушені овочі перед термообробкою. Якщо суміш рідка, додайте ще трохи порошку. За бажанням, введіть в суміш дріжджі. Вони зроблять котлети більш пишними.
Ретельно переміксуйте овочі ложкою, потім вимісіть руками. Накрийте ємність рушником або харчовою плівкою і поставте в холодильник на 15 хвилин. Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте кокосове, або інше масло.
Змочіть руки у холодній воді і сформуйте з охолодженої овочевої суміші котлетки. Їх розмір регулюйте в залежності від розмірів булочок для бургерів.
Викладіть котлети в розігріту жаровню і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Зніміть з вогню і остудіть.
Булочку для бургера розріжте на 2 рівні частини. Нижню половинку змастіть невеликою кількістю майонезу.
Для бургера вибирайте самі великі плоди помідор. Наріжте їх великими кружечками. Викладіть на змащену майонезом булочку. Потім розмістіть котлетку, і змастіть її майонезом. Додайте трохи крес-салату і кілька шматочків ріпчастої цибулі.
Верхню частину булочки змастіть майонезом в місці зрізу і накрийте бургер. Подавайте закуску з зеленим салатом і маринованими корнішонами. Смачного!
Випадкові рецепти