Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Долма в домашніх умовах

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

1583 - переглядів
180 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Долма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Азіатська кухня дуже багата різноманітністю традицій і смачних страв. Серед них - відома страва, що нагадує наші голубці, але в виноградному листі, та й варіанти начинки можуть трохи варіювати. Звичайно, в Грузії жоден стіл не обходиться без фаршированого виноградного листя зі свіжими спеціями. Запасайтеся м'ясом і свіжими травами, а також рисом і виноградним листям, і будемо готувати долму в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Долма в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи18 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для майбутньої страви. Ретельно помийте під проточною водою зелену цибулю, якої в наявності повинно бути досить багато. Викладіть цибулю на обробну дошку і дрібно наріжте.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (нічого страшного, якщо заміните звичайною ріпчастою цибулею) і теж наріжте якомога дрібніше. Очистіть від лушпиння часник і наріжте його дрібними квадратами або ж видавіть через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього оливкову чи рослинну олію і добре розігрійте. Покладіть в розігрітий сотейник раніше подрібнені овочі і обсмажуйте, постійно помішуючи, до їх розм'якшення і отримання насиченого аромату.

Крок - 3
04

Далі засипте в сотейник круглий рис і, постійно помішуючи, смажте ще близько 10 хвилин, а потім залийте вміст сотейника водою, щоб повністю покрилося, закрийте кришкою і залиште томитися ще приблизно на 7 хвилин. Потім вимкніть вогонь, і відставте сотейник на час в сторону.

Крок - 4
05

А самі помийте під проточною водою свіжий кріп, зелень петрушки і м'яту. Потім наріжте зелень по черзі на обробній дошці, натріть на самій дрібній тертці до них цедру лайма і, ретельно все перемішавши, відправте всі ці інгредієнти в сотейник до рису.

Крок - 5
06

Далі посоліть вміст сотейника, приперчіть чорним меленим перцем і ще раз все ретельно перемішайте до об'єднання всіх продуктів.

Крок - 6
07

Тепер в глибоку каструлю на дно викладіть заздалегідь вимите і трохи просушене виноградне листя, зверху викладіть попередньо помитий і нарізаний кільцями лимон, ну і на цьому етапі також рясно полийте укладені листя свіжовичавленим лимонним соком.

Крок - 7
08

Далі приступайте до приготування самої страви. На обробну дошку викладіть підготовлене виноградне листя, по центру кожного укладіть раніше підготовлену начинку і акуратно загорніть лист в так званий конверт, сховавши рис всередину.

Крок - 8
09

Підготовлені заготовки з начинкою укладіть в каструлю, тісно притуляючи один до одного і залийте великою кількістю оливкового або рослинного масла. Потім накрийте вміст каструлі перевернутою тарілкою, створюючи прес, залийте водою, до повного покривання, і відправте на плиту.

Крок - 9
10

На слабкому вогні томіть страву приблизно 1.5 години, а потім зніміть каструлю з плити викладіть готову долму приготовлену в домашніх умовах на блюдо, полийте ще невеликою кількістю оливкової олії, приправте сметаною, прикрасьте часточками лимона з м'ятою і швидше подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Холодець з індички - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з індички 220 5 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -