Укр
Рус
Долма Другі страви Арабська кухня

Долма у виноградному листі

( 5.0000 5 520 20 оцінок)
1532 - переглядів
120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Долма у виноградному листі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Не можна обійти стороною той факт, що ці наповнені фаршем і рисом виноградні листи, також звані «долмою», займають деякий час і зусилля в приготуванні, але, принаймні, всі вони зникнуть всього за кілька хвилин. Спробуйте приготувати долму в виноградному листі за цим рецептом і переконайтеся самі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Долма у виноградному листі" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії143 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Необхідно почати приготування страви з підготовки м'ясної начинки. Для цього в глибоку миску покладіть яловичий фарш, який можете придбати в будь-якому магазині або приготувати самостійно шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку.

Крок - 1
02

Далі засипте в миску до фаршу довгозернистий, білий рис, залийте оливкову олію (воно додасть більш насичений аромат).

Крок - 2
03

Потім додайте в миску сушені ягоди смородини і трохи кедрових горіхів. Рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Далі приправте все сухим кмином і корицею, посипте меленим орегано. Потім помийте холодною водою, дрібно наріжте і відправте в миску до решти інгредієнтів свіжу м'яту.

Крок - 4
05

Тепер розбийте в миску куряче яйце і за допомогою кухонної вилки або просто руками змішайте вміст миски до утворення однорідної густої маси. Відставте підготовлену начинку на час в сторону.

Крок - 5
06

Далі спеціально законсервоване або (якщо є) свіже виноградне листя замочіть в холодній воді на нетривалий час. Потім добре промийте їх викладіть на обробну дошку, щоб просохли.

Крок - 6
07

Тепер в кожен вже висушений лист винограду покладіть ложкою раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно загорніть так, щоб начинка повністю сховалася в листі, але заготівка майбутньої долми при цьому не розвалювалася (розкручувалася). Завертайте до моменту, коли закінчиться вся начинка.

Крок - 7
08

Далі в глибоку каструлю на дно покладіть виноградне листя (щоб повністю покрити дно). Поверх них, щільно притуливши один до одного, помістіть заготовки з начинкою.

Крок - 8
09

Потім рясно полийте вміст каструлі оливковою олією і накрийте, щільно притиснувши, перевернутою неглибокою тарілкою. Потім залийте все заздалегідь підготовленим яловичим бульйоном так, щоб повністю покрити вміст ємності і відставте на годину в холодне місце.

Крок - 9
10

Після закінчення зазначеного часу накрийте каструлю кришкою і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть до середнього вогонь і варіть близько 40 хвилин, потім приберіть кришку ємності і перевернуту тарілку і варіть страву ще приблизно 20 хвилин, до повної готовності долми.

Крок - 10
11

Далі викладіть готову долму в виноградному листі на красиве блюдо, прикрасьте цедрою, приправте свіжовичавленим лимонним соком і подавайте до святкового столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Хот - дог - покроковий рецепт, фото 1 Хот - дог 30 2 2 з 5 - детальніше -