Не можна обійти стороною той факт, що ці наповнені фаршем і рисом виноградні листи, також звані «долмою», займають деякий час і зусилля в приготуванні, але, принаймні, всі вони зникнуть всього за кілька хвилин. Спробуйте приготувати долму в виноградному листі за цим рецептом і переконайтеся самі.
Необхідно почати приготування страви з підготовки м'ясної начинки. Для цього в глибоку миску покладіть яловичий фарш, який можете придбати в будь-якому магазині або приготувати самостійно шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку.
Далі засипте в миску до фаршу довгозернистий, білий рис, залийте оливкову олію (воно додасть більш насичений аромат).
Потім додайте в миску сушені ягоди смородини і трохи кедрових горіхів. Рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем.
Далі приправте все сухим кмином і корицею, посипте меленим орегано. Потім помийте холодною водою, дрібно наріжте і відправте в миску до решти інгредієнтів свіжу м'яту.
Тепер розбийте в миску куряче яйце і за допомогою кухонної вилки або просто руками змішайте вміст миски до утворення однорідної густої маси. Відставте підготовлену начинку на час в сторону.
Далі спеціально законсервоване або (якщо є) свіже виноградне листя замочіть в холодній воді на нетривалий час. Потім добре промийте їх викладіть на обробну дошку, щоб просохли.
Тепер в кожен вже висушений лист винограду покладіть ложкою раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно загорніть так, щоб начинка повністю сховалася в листі, але заготівка майбутньої долми при цьому не розвалювалася (розкручувалася). Завертайте до моменту, коли закінчиться вся начинка.
Далі в глибоку каструлю на дно покладіть виноградне листя (щоб повністю покрити дно). Поверх них, щільно притуливши один до одного, помістіть заготовки з начинкою.
Потім рясно полийте вміст каструлі оливковою олією і накрийте, щільно притиснувши, перевернутою неглибокою тарілкою. Потім залийте все заздалегідь підготовленим яловичим бульйоном так, щоб повністю покрити вміст ємності і відставте на годину в холодне місце.
Після закінчення зазначеного часу накрийте каструлю кришкою і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть до середнього вогонь і варіть близько 40 хвилин, потім приберіть кришку ємності і перевернуту тарілку і варіть страву ще приблизно 20 хвилин, до повної готовності долми.
Далі викладіть готову долму в виноградному листі на красиве блюдо, прикрасьте цедрою, приправте свіжовичавленим лимонним соком і подавайте до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти