Укр
Рус
thermomix thermomix
Долма Другі страви Арабська кухня

Долма у виноградному листі

120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Долма у виноградному листі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Не можна обійти стороною той факт, що ці наповнені фаршем і рисом виноградні листи, також звані «долмою», займають деякий час і зусилля в приготуванні, але, принаймні, всі вони зникнуть всього за кілька хвилин. Спробуйте приготувати долму в виноградному листі за цим рецептом і переконайтеся самі.

Інгредієнти

  • Фарш яловичий 500 г.
  • Рис 1/2 скл.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Смородина 1 ст.л
  • Кедрові горіхи 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Кмин 1/2 ч.л
  • Кориця 1/2 ч.л
  • Орегано 1/4 ч.л
  • М’ята 1/2 пуч.
  • Яйце 1 шт.
  • Листя винограду 100 г.
  • Бульйон 4 скл.
  • Лимон 1 шт.
  • Цедра за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Необхідно почати приготування страви з підготовки м'ясної начинки. Для цього в глибоку миску покладіть яловичий фарш, який можете придбати в будь-якому магазині або приготувати самостійно шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі засипте в миску до фаршу довгозернистий, білий рис, залийте оливкову олію (воно додасть більш насичений аромат).

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте в миску сушені ягоди смородини і трохи кедрових горіхів. Рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі приправте все сухим кмином і корицею, посипте меленим орегано. Потім помийте холодною водою, дрібно наріжте і відправте в миску до решти інгредієнтів свіжу м'яту.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер розбийте в миску куряче яйце і за допомогою кухонної вилки або просто руками змішайте вміст миски до утворення однорідної густої маси. Відставте підготовлену начинку на час в сторону.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі спеціально законсервоване або (якщо є) свіже виноградне листя замочіть в холодній воді на нетривалий час. Потім добре промийте їх викладіть на обробну дошку, щоб просохли.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер в кожен вже висушений лист винограду покладіть ложкою раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно загорніть так, щоб начинка повністю сховалася в листі, але заготівка майбутньої долми при цьому не розвалювалася (розкручувалася). Завертайте до моменту, коли закінчиться вся начинка.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі в глибоку каструлю на дно покладіть виноградне листя (щоб повністю покрити дно). Поверх них, щільно притуливши один до одного, помістіть заготовки з начинкою.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім рясно полийте вміст каструлі оливковою олією і накрийте, щільно притиснувши, перевернутою неглибокою тарілкою. Потім залийте все заздалегідь підготовленим яловичим бульйоном так, щоб повністю покрити вміст ємності і відставте на годину в холодне місце.

    Крок - 9
  10. 10

    Після закінчення зазначеного часу накрийте каструлю кришкою і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть до середнього вогонь і варіть близько 40 хвилин, потім приберіть кришку ємності і перевернуту тарілку і варіть страву ще приблизно 20 хвилин, до повної готовності долми.

    Крок - 10
  11. 11

    Далі викладіть готову долму в виноградному листі на красиве блюдо, прикрасьте цедрою, приправте свіжовичавленим лимонним соком і подавайте до святкового столу.

    Крок - 11

Оцінити рецепт