Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Долма класичний рецепт

( 4.8462 4 513 13 оцінок)
1428 - переглядів
120 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Долма класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Така ситна друга страва, як долма постійно буде популярна серед відвідувачів ресторанів східної кухні. Хоча зовсім не обов'язково відвідувати ресторани для того, щоб насититися цією чудовою стравою. Долму за класичним рецептом спокійно можна приготувати вдома на кухні. Детальніше про те, як це здійснити читайте тут.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Йогурт 1/2 скл.
  • Вода 2 1/2 скл.
  • Перець чорний горошок 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Кмин 1/2 ч.л
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Рис 5 ст.л
  • Цибуля 4 шт.
  • Листя винограду 300 г.
  • Фарш яловичий 600 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою виноградного листя. У цьому рецепті можна використовувати і консервовані, але будемо використовувати свіжі. Отже, листя винограду помістіть в глибоку ємність, залийте окропом і відставте на час в сторону.

Крок - 1
02

Довгозернистий рис засипте в каструлю, залийте окропом і помістіть на плиту. Відварюйте рис до напівготовності, а потім злийте в дрібне сито і дайте стекти рідині. В цей же час витягніть вимочені листя з води і залиште просохнути.

Крок - 2
03

Помістіть невелику сковорідку на плиту, киньте в неї вершкове масло і розтопіть на середньому вогні. Закиньте в масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, періодично помішуючи до розм'якшення цибулі.

Крок - 3
04

Далі в спеціальну ступку для помелу спецій закиньте чорний перець горошок, сухий кмин і трохи солі. Потім подрібніть вміст ступки до порошку.

Крок - 4
05

У велику миску помістіть заздалегідь приготовлений фарш. Його можна купити в магазині або прокрутити м'ясо через м'ясорубку. У цьому рецепті добре використовувати яловичий фарш або баранину.

Крок - 5
06

У миску до фаршу засипте раніше підготовлену суміш спецій, попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.

Крок - 6
07

Додайте так само в миску раніше відварений рис і обсмажену ріпчасту цибулю. Ретельно перемішайте все (можна навіть руками) до об'єднання всіх інгредієнтів в мисці.

Крок - 7
08

Далі викладіть трохи просушене виноградне листя на робочу поверхню (стіл), зверху покладіть трохи раніше приготовленої м'ясної суміші і ретельно загорніть лист конвертом, сховавши начинку в середину. Загорніть таким способом все листя до закінчення начинки.

Крок - 8
09

Тепер викладіть дно глибокої каструлі виноградним листям, а зверху укрийте раніше підготовленими заготовками з начинкою (долмой).

Крок - 9
10

Потім накрийте вміст каструлі дрібною мискою і притисніть чимось важким (наприклад банкою). Залийте вміст каструлі водою, повністю покривши, накрийте кришкою і відправте на плиту. Варіть на слабкому вогні близько 1.5 години, а потім вимкніть і залиште страву настоятися ще приблизно 10 хвилин.

Крок - 10
11

А в цей час приготуйте спеціальний соус. Для цього в невелику миску залийте невисокої жирності йогурт, додайте дрібно нарізаний маринований огірок (можна використовувати і свіжий).

Крок - 11
12

Далі засипте в миску до йогурту нашатковану зелень петрушки, і заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і змішайте все до утворення однорідної густої суміші.

Крок - 12
13

Подавайте готову долму за класичним рецептом на красивому блюді, з раніше підготовленим йогуртовим соусом.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Долма в виноградных листьях - покроковий рецепт, фото 1 Долма в виноградных листьях 120 4 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанская долма - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанская долма 120 4 3 з 5 - детальніше -
Грузинская долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинская долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Долма в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Долма в домашних условиях 180 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат цезарь из морепродуктов - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезарь из морепродуктов 55 6 3 з 5 - детальніше -
Форшмак с морковью - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак с морковью 65 6 3 з 5 - детальніше -
Карп запеченный в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Карп запеченный в духовке 40 3 3 з 5 - детальніше -
Кюфта бозбаш из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Кюфта бозбаш из говядины 85 4 3 з 5 - детальніше -