Укр
Рус
Долма Другі страви Арабська кухня

Долма класична

( 4.8710 4 531 31 оцінка)

2674 - переглядів
130 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Долма класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня, Абхазька кухня, Турецька кухня, Татарська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Долма - це фаршировані виноградні листи. Різноманітність трав, використовуваних в долма, робить її цінним джерелом антиоксидантів і вітамінів. Долма містить велику кількість вітаміну В12, заліза, селену і цинку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Долма класична" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири13.3 гр.
  • Вуглеводи10.9 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу натріть в глибоку миску на крупній тертці попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник. Подрібніть на обробній дошці заздалегідь вимиту холодною водою і просушену зелень: цибулю-порей, кінза, кріп, петрушка. Промийте рис проточною водою.

Крок - 1
02

Змішайте нашатковану зелень і терту цибулю з часником у великій мисці. Додайте так само в миску раніше промитий рис і яловичий фарш (можна приготувати самому або придбати в магазині готовий).

Крок - 2
03

При необхідності додайте в утворену суміш сіль, мелений перець чилі, куркуму, суміш спецій до м'яса, порошок чорного перцю. Додайте так само в миску трохи сухого лимонного порошку (можна використовувати лимонний сік або лимонну кислоту в невеликій кількості) і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 3
04

Залийте трохи рослинного або оливкового масла в приготовлену суміш і перемішайте ретельно ще раз. Вимийте під проточною водою виноградне листя. Потім помістіть їх в пакет, відправте в мікрохвильовку і розігрійте протягом 30 секунд.

Крок - 4
05

Візьміть один (або більше) великий виноградний лист і накрийте дно невеликої каструлі, це охоронить майбутню долму від прямого нагрівання і пригорання.

Крок - 5
06

Візьміть наступний теплий виноградний лист, обріжте його черешок, покладіть приблизно одну столову ложку суміші на лист і щільно оберніть його навколо суміші, покладіть утворений начинений конвертик в каструлю, підготовлену раніше. Закріпіть всі листя з начинкою, склавши їх один навпроти одного, в каструлю.

Крок - 6
07

Додайте в каструлю киплячу воду, поки вона повністю не покриє долму. Накрийте каструлю кришкою і відправте на плиту і готуйте долму на повільному вогні протягом 120-150 хвилин. Класичну долму, приготовлену за цим рецептом подавайте зі свіжою зеленню кінзи і томатами.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки вдома 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з сиром 25 2 3 з 5 - детальніше -