Укр
Рус
thermomix thermomix
Долма Другі страви Арабська кухня

Долма класична

110 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Долма класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня, Абхазька кухня, Турецька кухня, Татарська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

У кожного народу свій рецепт долми. Ось класичний рецепт долми з листя винограду.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний 1 кг.
  • Кріп 1 пуч.
  • Кінза 1 пуч.
  • Сочевиця 70 г.
  • Рис 200 г.
  • М’ята 1 ч.л
  • Листя винограду за смаком
  • Цибуля 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода 150 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт

  1. 01

    Спочатку відварюємо хвилин 10 сочевицю, поки стане м'якою. Листя винограду замочуємо у воді.

    Крок - 1
  2. 02

    До готового м'ясного фаршу додаємо добре почищену і вимиту, не дуже дрібно нарізану зелень. Далі з'єднуємо з фаршем ретельно перебраний і промитий рис. Кладемо цибулю, до речі, можливо перекрутити з м'ясом. Для аромату в фарш додаємо перець, м'яту і сіль, ретельно перемішуємо. В кінці додаємо відварену сочевицю.

    Крок - 2
  3. 03

    Виймаємо з води виноградне листя і приступаємо до закручюванню долми. Фарш кладемо на виноградний лист, розкладений внутрішньою шорсткою стороною, загортаємо края і закручуємо трубочкою.

    Крок - 3
  4. 04

    Згорнуту долму складаємо поряд в один шар в каструлю, на дні якої викладено листя винограду.   Виклавши все, накриваємо долму зверху ще одним шаром листя винограду і заливаємо воду на рівні долми.

    Крок - 4
  5. 05

    Нарешті, відправляємо каструлю на плиту і включаємо максимальний вогонь. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 40 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

      Тепер готуємо соус, який складається зі сметани, змішаної в піалі з часником. Розкладаємо долму на тарілці, поливаємо соусом і кладемо часточку лимона.

    Крок - 6

Оцінити рецепт