Укр
Рус
Долма Другі страви Арабська кухня

Долма класична

( 4.8710 4 531 31 оцінка)
2545 - переглядів
130 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Долма класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня, Абхазька кухня, Турецька кухня, Татарська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Долма - це фаршировані виноградні листи. Різноманітність трав, використовуваних в долма, робить її цінним джерелом антиоксидантів і вітамінів. Долма містить велику кількість вітаміну В12, заліза, селену і цинку.

Інгредієнти

  • Сіль мл.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Петрушка 15 г.
  • Кріп 10 г.
  • Кінза 15 г.
  • Цибуля зелена 10 г.
  • Рис 1/2 скл.
  • Листя винограду 230 г.
  • Фарш яловичий 455 г.
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • сік лимонний 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу натріть в глибоку миску на крупній тертці попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник. Подрібніть на обробній дошці заздалегідь вимиту холодною водою і просушену зелень: цибулю-порей, кінза, кріп, петрушка. Промийте рис проточною водою.

Крок - 1
02

Змішайте нашатковану зелень і терту цибулю з часником у великій мисці. Додайте так само в миску раніше промитий рис і яловичий фарш (можна приготувати самому або придбати в магазині готовий).

Крок - 2
03

При необхідності додайте в утворену суміш сіль, мелений перець чилі, куркуму, суміш спецій до м'яса, порошок чорного перцю. Додайте так само в миску трохи сухого лимонного порошку (можна використовувати лимонний сік або лимонну кислоту в невеликій кількості) і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 3
04

Залийте трохи рослинного або оливкового масла в приготовлену суміш і перемішайте ретельно ще раз. Вимийте під проточною водою виноградне листя. Потім помістіть їх в пакет, відправте в мікрохвильовку і розігрійте протягом 30 секунд.

Крок - 4
05

Візьміть один (або більше) великий виноградний лист і накрийте дно невеликої каструлі, це охоронить майбутню долму від прямого нагрівання і пригорання.

Крок - 5
06

Візьміть наступний теплий виноградний лист, обріжте його черешок, покладіть приблизно одну столову ложку суміші на лист і щільно оберніть його навколо суміші, покладіть утворений начинений конвертик в каструлю, підготовлену раніше. Закріпіть всі листя з начинкою, склавши їх один навпроти одного, в каструлю.

Крок - 6
07

Додайте в каструлю киплячу воду, поки вона повністю не покриє долму. Накрийте каструлю кришкою і відправте на плиту і готуйте долму на повільному вогні протягом 120-150 хвилин. Класичну долму, приготовлену за цим рецептом подавайте зі свіжою зеленню кінзи і томатами.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Долма в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Долма в домашних условиях 180 4 4 з 5 - детальніше -
Долма классический рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Долма классический рецепт 120 6 3 з 5 - детальніше -
Грузинская долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинская долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Долма в виноградных листьях - покроковий рецепт, фото 1 Долма в виноградных листьях 120 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фондю шоколадное - покроковий рецепт, фото 1 Фондю шоколадное 45 1 3 з 5 - детальніше -
Равиоли с креветками - покроковий рецепт, фото 1 Равиоли с креветками 65 3 3 з 5 - детальніше -
Веганский кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Веганский кимчи 65 1 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо без мяса - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо без мяса 50 5 2 з 5 - детальніше -