Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Латиська кухня

Дієтичний суп-пюре з гарбуза

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

589 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Дієтичний суп-пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Дієта: Здорове харчування, Для схуднення, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Дієтичний суп-пюре з гарбуза виходить яскравим, ніжним і ароматним. Його бархатиста текстура буквально тане в роті. У рецепті розповідається, як приготувати легкий, пісний, але на диво смачний і пряний суп-пюре з гарбуза з додаванням моркви і цибулі - ідеальний обід для всієї сім'ї, в тому числі для тих, хто дотримується дієти для схуднення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дієтичний суп-пюре з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії59 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гарбуз вимийте, розріжте навпіл і видаліть насіння. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте м'якоть середніми шматочками. Моркву очистіть, вимийте і наріжте скибочками завтовшки близько 1 см.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте кубиками. Цибулю-порей вимийте і висушіть. Для супу знадобиться тільки біла частина стебла. Наріжте її невеликими шматочками.

Крок - 2
03

Поставте на плиту каструлю і влийте оливкову олію. Увімкніть середньо-сильний вогонь і відправте в каструлю подрібнені цибулю і порей. Помішуючи, смажте до легкої прозорості.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю шматочки гарбуза і моркви. Перемішайте інгредієнти і смажте пару хвилин. Всипте в блюдо спеції: сіль, чорний перець, мускатний горіх, мелений імбир і корицю. Кількість регулюйте за смаком.

Крок - 4
05

Слідом влийте овочевий бульйон або воду. Якщо не принципово, щоб суп вийшов саме пісним, можете замінити овочевий бульйон курячим.

Крок - 5
06

Перемішайте вміст каструлі і доведіть до кипіння. Відразу після цього знизьте вогонь до середнього, накрийте каструлю кришкою і варіть суп до м'якості моркви, час від часу помішуючи, щоб овочі готувалися рівномірно. Приблизно через 20 хвилин, коли морква стане м'якою, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити.

Крок - 6
07

Перебийте інгредієнти занурювальним блендером до однорідності, намагаючись домогтися гладкої і бархатистої текстури. Спробуйте дієтичний суп-пюре з гарбуза на смак і, якщо потрібно, додайте спеції.

Крок - 7
08

Розлийте суп-пюре по тарілках, прикрасьте крутонами і підсмаженими гарбузовим насінням і кличте сім'ю обідати. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Італійська закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Італійська закуска з помідорів 30 3 3 з 5 - детальніше -
Смузі з авокадо і бананами - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з авокадо і бананами 35 2 2 з 5 - детальніше -