Дієтичний суп пюре з гарбуза містить всього 5 інгредієнтів. У ньому немає молочних продуктів і навіть солі. Це абсолютно пісна страва, яка підходить практично для будь-якої дієти. Незважаючи на нескладний склад і підготовку, суп-пюре з гарбуза виходить не тільки корисним, але і смачним. Як його зробити, читайте в рецепті.
Гарбуз вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вийміть насіння.
Половинки гарбуза викладіть у форму для запікання розрізом вниз і влийте воду.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння (можна зняти тільки верхній шар) і розріжте навпіл. Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте шматочками.
Змастіть форму для випічки рослинним маслом і викладіть туди підготовлені цибулю і моркву.
Часник щільно оберніть фольгою. Надішліть овочі в розігріту до 200 градусів Цельсія духовку і запікайте до м'якості (приблизно 45 хвилин).
Вийміть запечені овочі з духовки і дайте трохи охолонути. Часник звільніть від фольги, розріжте навпіл і вичавіть розм'якшену м'якоть.
Надішліть запечені моркву, цибулю і часник в чашу блендера. З половинок гарбуза витягніть м'якоть і теж відправте в блендер.
Перебийте овочі до стану однорідного, гладкого пюре. Консистенцію регулюйте за допомогою води. При необхідності підігрійте дієтичний суп-пюре з гарбуза в каструлі до потрібної температури і розлийте по порційних тарілках. Прикрасьте страву сирим або злегка підсмаженим гарбузовим насінням і подавайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти