Укр
Рус
thermomix thermomix
Печиво Випічка Російська кухня

Дієтичне вівсяне печиво без борошна

778 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Дієтичне вівсяне печиво без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Таке печиво не тільки поживне, воно і корисне для здоров'я, особливо тим, хто дотримується дієти і стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти

  • Кленовий сироп 50 мл.
  • Кориця 1 ч.л
  • Кокосова стружка 20 г.
  • Волоський горіх 50 г.
  • Фініки 7 шт.
  • Банан 1 1/2 шт.
  • Вівсяні пластівці 200 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування печива вам знадобляться вівсяні пластівці - виробляються з зерен вівса, які розпарюють, а потім сплющуються, частково зберігаючи оболонку злаку. Вівсяні пластівці відрізняються ступенем очищення, часом розпарювання і по товщині. Найбільш корисними вважаються ті пластівці, які пройшли мінімальну обробку, в них залишається більше корисних речовин. Необхіднe кількість вівсяних пластівців насипте в глибоку миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Ще одним інгредієнтом печива є банан. Вибирайте банани не переспілі, з жовтою шкіркою і без видимих ​​ознак зіпсованості. Зніміть шкірку з бананів. Покладіть їх на плоску тарілку і розімніть за допомогою виделки або товкачки до стану пюре. Бананове пюре відправте в миску з пластівцями.

    Крок - 2
  3. 03

    Так як печиво дієтичне і в нього не буде додаватися цукор, додайте туди сушені фініки. Візьміть напівсухі фініки - їх буде набагато простіше подрібнити. У фініках міститься багато магнію, сірки, кальцію та інших мікроелементів і вітамінів. Наріжте фініки гострим ножем на невеликі шматочки і перекладіть в миску з пластівцями.

    Крок - 3
  4. 04

    Волоські горіхи додадуть випічці яскравого і насиченого аромату. Волоські горіхи можна замінити горіхами кешью, мигдалем або арахісом (вони обов'язково повинні бути підсушеними). Якщо у вас горіхи неочищені, очистіть їх. Ядра горіхів розламайте руками на невеликі шматочки (також можете їх нарізати ножем або подрібнити в блендері). Горіхи відправте до решти інгредієнтів в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Кокосова стружка, один з багатьох продуктів часто застосовуваних в випічці. Вона має не тільки незвичайний смак, але і користь для здоров'я. Кокосова стружка калорійна і живильна. Для печива візьміть велику стружку. Висипаючи кокосову стружку в миску з пластівцями, бананом, фініками і горіхами.

    Крок - 5
  6. 06

    До всіх інгредієнтів в мисці додайте мелену корицю, завдяки якій печиво стане ще більш ароматним. В якості підсолоджувача додайте в тісто сироп агави, який цілком ви можете замінити кленовим сиропом.

    Крок - 6
  7. 07

    Всі компоненти рецепта в мисці. Перемішайте їх руками. З отриманого тіста скачайте кульки, потім трохи пріплюсніть, щоб у вас вийшов кружок схожий на печиво, і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.

    Крок - 7
  8. 08

    Поставте деко в розігріту заздалегідь духовку (це ви можете зробити на початку приготування печива) до 170 градусів за цельсієм на 15-20 хвилин. По закінченню часу або коли печиво стало золотистим, вийміть деко. Дайте печенькам охолонути, а вже потім насолоджуйтеся дієтичним вівсяним печивом без борошна.

    Крок - 8

Оцінити рецепт