Таке печиво не тільки поживне, воно і корисне для здоров'я, особливо тим, хто дотримується дієти і стежить за своєю фігурою.
Для приготування печива вам знадобляться вівсяні пластівці - виробляються з зерен вівса, які розпарюють, а потім сплющуються, частково зберігаючи оболонку злаку. Вівсяні пластівці відрізняються ступенем очищення, часом розпарювання і по товщині. Найбільш корисними вважаються ті пластівці, які пройшли мінімальну обробку, в них залишається більше корисних речовин. Необхіднe кількість вівсяних пластівців насипте в глибоку миску.
Ще одним інгредієнтом печива є банан. Вибирайте банани не переспілі, з жовтою шкіркою і без видимих ознак зіпсованості. Зніміть шкірку з бананів. Покладіть їх на плоску тарілку і розімніть за допомогою виделки або товкачки до стану пюре. Бананове пюре відправте в миску з пластівцями.
Так як печиво дієтичне і в нього не буде додаватися цукор, додайте туди сушені фініки. Візьміть напівсухі фініки - їх буде набагато простіше подрібнити. У фініках міститься багато магнію, сірки, кальцію та інших мікроелементів і вітамінів. Наріжте фініки гострим ножем на невеликі шматочки і перекладіть в миску з пластівцями.
Волоські горіхи додадуть випічці яскравого і насиченого аромату. Волоські горіхи можна замінити горіхами кешью, мигдалем або арахісом (вони обов'язково повинні бути підсушеними). Якщо у вас горіхи неочищені, очистіть їх. Ядра горіхів розламайте руками на невеликі шматочки (також можете їх нарізати ножем або подрібнити в блендері). Горіхи відправте до решти інгредієнтів в миску.
Кокосова стружка, один з багатьох продуктів часто застосовуваних в випічці. Вона має не тільки незвичайний смак, але і користь для здоров'я. Кокосова стружка калорійна і живильна. Для печива візьміть велику стружку. Висипаючи кокосову стружку в миску з пластівцями, бананом, фініками і горіхами.
До всіх інгредієнтів в мисці додайте мелену корицю, завдяки якій печиво стане ще більш ароматним. В якості підсолоджувача додайте в тісто сироп агави, який цілком ви можете замінити кленовим сиропом.
Всі компоненти рецепта в мисці. Перемішайте їх руками. З отриманого тіста скачайте кульки, потім трохи пріплюсніть, щоб у вас вийшов кружок схожий на печиво, і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
Поставте деко в розігріту заздалегідь духовку (це ви можете зробити на початку приготування печива) до 170 градусів за цельсієм на 15-20 хвилин. По закінченню часу або коли печиво стало золотистим, вийміть деко. Дайте печенькам охолонути, а вже потім насолоджуйтеся дієтичним вівсяним печивом без борошна.
Випадкові рецепти