Важко не любити це солодке дієтичне печиво з вівсяних пластівців з його м'якою і жувальною текстурою. Крім великої кількості вівсяних пластівців, воно містить ще й не менш корисні родзинки.
Попередньо нагрійте духовку до 190 градусів. Тоді застеліть великий деко пергаментним папером і відставте на час в сторону. У невелику миску засипте просіяне борошно, трохи солі, додайте харчову соду, суху корицю і ретельно все перемішайте. Відставте миску з сухими інгредієнтами на час в сторону.
У великій мисці змішайте підтале вершкове масло з білим і тростинним цукром. За допомогою вінчика збийте вміст, до легкого і пухнастого стану.
Тепер розбийте в миску куряче яйце, залийте екстракт ванілі і збивайте вміст далі, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної маси.
Додайте в миску з утвореною масою раніше підготовлені сухі інгредієнти і перемішайте з допомогою кухонної лопатки, поки борошно добре не вбереться в масу. Нарешті, засипте в миску вівсяні пластівці і додайте попередньо вимочені в теплій воді родзинки. Знову добре все перемішайте.
Тепер, використовуючи мірну ложку, відірвіть порційно з підготовленого тіста невеликі кульки і покладіть їх на заздалегідь застелений пергаментом деко.
Надішліть деко з кульками в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 9-10 хвилин або до тих пір, поки печиво не стане золотисто-коричневим і злегка підсмаженим. Не піддавайтеся спокусі пекти довше, інакше ви втратите потрібну консистенцію випічки.
Дайте готовому печиву трохи охолонути на паперовій серветці, а потім перенесіть його на решітку для повного охолодження. Далі викладіть готове дієтичне печиво з вівсяних пластівців на красиве блюдо і приступайте до чаювання. Зберігайте печиво в герметичному контейнері до 3 днів при кімнатній температурі.
Випадкові рецепти