Дієтична запіканка з моркви - легка і корисна страва, що ідеально підходить для сніданку або обіднього перекушування. У рецепті розповідається, як зробити ароматну морквяну запіканку, яка підійде навіть тим, хто дотримується дієти для схуднення. Страва виходить смачною, а велика кількість спецій надає їй неймовірно апетитний аромат.
Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками.
Влийте в каструлю воду, додайте сіль і нарізану моркву. Накрийте каструлю кришкою і на середньо-сильному вогні варіть морквину до м'якості. На це піде близько 20 хвилин.
Просійте в миску борошно. Відкиньте варену моркву на друшляк, щоб стекла вода, а потім перекладіть в чашу подрібнювача. Додайте вершкове масло і перебийте морквину в пюре. Додайте яйця і знову перебейте суміш.
Всипте білий і коричневий цукор, розпушувач для тіста і всі мелені спеції (кардамон, гвоздику, мускатний горіх, корицю). Влийте ванільний екстракт.
Додайте просіяне борошно і ще раз перебийте все разом до однорідності. Текстура тіста повинна вийти дуже гладкою і шовковистою, без грудочок і шматочків моркви.
Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Перелийте туди вийшовше морквяне тісто. Надішліть форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Час випікання залежить від духовки, тому стежте за станом запіканки. Вона повинна повністю пропектися.
У готовому вигляді дієтична запіканка з моркви м'яка, але пружна. Щоб переконатися в цьому, досить злегка придавити її зверху рукою. Якщо поверхню пружинить і швидко відновлює форму, запіканка готова. Дайте їй трохи охолонути, а потім наріжте порційними шматочками, полийте жирними вершками і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти