Укр
Рус
Цибульний суп Перші страви Українська кухня

Дієтичний цибулевий суп

( 4.8462 4 526 26 оцінок)
2463 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Дієтичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Відкрийте для себе смачний рецепт цибулевого супу. Класична або готова версія, з грінками або без, вибирайте самі. Чи є що-небудь більш заспокійливе в холодний день, ніж гаряча миска цибулевого супу? Тим більше, якщо він дієтичний.

Інгредієнти

  • Хліб 1/2 шт.
  • Вино біле сухе 200 мл.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Чебрець 10 г.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 3 ст.л
  • Вершкове масло 25 г.
  • Бульйон 1 л.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 5 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Залийте оливкову олію і трохи вершкового масла в глибоку каструлю і відправте на плиту. Покладіть нашатковану цибулю в каструлю з розтопленим маслом. Засипте так само в каструлю сіль, додайте лавровий лист і кілька гілочок чебрецю.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння часник і за допомогою гострого ножа наріжте його тонкими шматочками. Можна зубчики часнику видавити чеснокодавкою прямо в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 2
03

Залийте вміст каструлі білим вином. Варіть, періодично помішуючи, поки алкоголь практично не випарується.

Крок - 3
04

Тим часом витягніть з холодильника заздалегідь відварений курячий бульйон (або використовуйте відразу приготований), зберіть застиглий жир з поверхні. Залийте підготовленим бульйоном вміст каструлі, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні приблизно 40 хвилин.

Крок - 4
05

Самі, тим часом, займіться приготуванням грінок для майбутнього супу. Для цього наріжте скибочки білого хліба (можна купити вже нарізаний скибочками хліб) на дрібні кубики. Надішліть подрібнений хліб в невелику форму для випічки і додайте трохи оливкового масла, укладіть гілочки чебрецю і подрібнений зубчик часнику (видавлений через чеснокодавку).

Крок - 5
06

Надішліть форму з нарізаним хлібом в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і запікайте протягом 10-15 хвилин, час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, до утворення легкої скоринки.

Крок - 6
07

Тепер покладіть скибочку хліба на дно невеликої ємності (для запікання в духовці), потім додайте перший шар вже приготованої цибулі, трохи натертого на дрібній тертці твердого сиру і бульйону. Накрийте другою скибочкою хліба, новим шаром бульйону з цибулею і тертим сиром.

Крок - 7
08

Надішліть ємність з вмістом в уже розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин. Готовий дієтичний цибульний суп подавайте в супроводі, раніше приготованих грінок з часником.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пирожное Брауни - покроковий рецепт, фото 1 Пирожное Брауни 35 3 2 з 5 - детальніше -
Паста Болоньезе - покроковий рецепт, фото 1 Паста Болоньезе 40 4 3 з 5 - детальніше -