Відкрийте для себе смачний рецепт цибулевого супу. Класична або готова версія, з грінками або без, вибирайте самі. Чи є що-небудь більш заспокійливе в холодний день, ніж гаряча миска цибулевого супу? Тим більше, якщо він дієтичний.
Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Залийте оливкову олію і трохи вершкового масла в глибоку каструлю і відправте на плиту. Покладіть нашатковану цибулю в каструлю з розтопленим маслом. Засипте так само в каструлю сіль, додайте лавровий лист і кілька гілочок чебрецю.
Далі очистіть від лушпиння часник і за допомогою гострого ножа наріжте його тонкими шматочками. Можна зубчики часнику видавити чеснокодавкою прямо в каструлю до решти інгредієнтів.
Залийте вміст каструлі білим вином. Варіть, періодично помішуючи, поки алкоголь практично не випарується.
Тим часом витягніть з холодильника заздалегідь відварений курячий бульйон (або використовуйте відразу приготований), зберіть застиглий жир з поверхні. Залийте підготовленим бульйоном вміст каструлі, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні приблизно 40 хвилин.
Самі, тим часом, займіться приготуванням грінок для майбутнього супу. Для цього наріжте скибочки білого хліба (можна купити вже нарізаний скибочками хліб) на дрібні кубики. Надішліть подрібнений хліб в невелику форму для випічки і додайте трохи оливкового масла, укладіть гілочки чебрецю і подрібнений зубчик часнику (видавлений через чеснокодавку).
Надішліть форму з нарізаним хлібом в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і запікайте протягом 10-15 хвилин, час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, до утворення легкої скоринки.
Тепер покладіть скибочку хліба на дно невеликої ємності (для запікання в духовці), потім додайте перший шар вже приготованої цибулі, трохи натертого на дрібній тертці твердого сиру і бульйону. Накрийте другою скибочкою хліба, новим шаром бульйону з цибулею і тертим сиром.
Надішліть ємність з вмістом в уже розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин. Готовий дієтичний цибульний суп подавайте в супроводі, раніше приготованих грінок з часником.
Випадкові рецепти