Ситна димляма з яловичини з тушкованими в роті повільно приготованими шматочками м'яса, картоплі і овочів, протушені в пряному бульйоні з травами. Вам сподобається, як бульйон з цього рецепта димлями злегка загусне, так він стає схожий на соус і має додатковий смак.
Нагрійте трохи рослинного масла до високої температури у великій каструлі на сильному вогні. Протріть яловичину насухо паперовими рушниками, наріжте невеликими шматочками, а потім посипте сіллю і чорним меленим перцем. Надішліть яловичину в каструлю і обсмажуйте в 2 або 3 партії, додаючи більше масла, якщо це необхідно.
Перекладіть обсмажені шматочки яловичини в глибоку миску і відставте поки в сторону.
За необхідності додайте в каструлю трохи олії. Покладіть очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і подрібнену цибулю, обсмажуйте, помішуючи приблизно 2 хвилини.
Додайте в каструлю нарізану півкільцями моркву і селеру, томіть вміст 2 хвилини або поки цибуля не стане прозорою.
Додайте борошно, потім повільно залийте яловичий бульйон, постійно помішуючи. Додайте пиво або вино (червоне вино - додасть неймовірний додатковий аромат в цю страву, можна кілька видів, а пиво - краще використовувати в цьому рецепті темне пиво), воду, томатну пасту, лавровий лист і чебрець, добре перемішайте. Потім покладіть яловичину назад в каструлю.
Накрийте, відрегулюйте вогонь до середнього, щоб вміст каструлі м'яко пузирився. Варіть на повільному вогні 1 годину 15 хвилин або поки яловичина не стане досить ніжною. Додайте наступною картоплю і горох, варіть ще 20 хвилин без кришки.
Додайте заздалегідь обсмажені гриби за 5 хвилин до закінчення приготування. Димляма буде готова, коли картопля відвариться, а яловичина стане дуже ніжною. Налаштуйте сіль і перець за смаком.
Розлийте готову димляму в миски. Посипте петрушкою і подавайте з хрустким хлібом за бажанням. Зберігайте цю страву, як тушковане м'ясо, димляма навіть краще на наступний день. Зберігатиметься в холодильнику від 4 до 5 днів. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти