Укр
Рус
Димляма Другі страви Казахська кухня

Димляма

( 5.0000 5 52 2 оцінки)

690 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Димляма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ситна димляма з яловичини з тушкованими в роті повільно приготованими шматочками м'яса, картоплі і овочів, протушені в пряному бульйоні з травами. Вам сподобається, як бульйон з цього рецепта димлями злегка загусне, так він стає схожий на соус і має додатковий смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Димляма" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нагрійте трохи рослинного масла до високої температури у великій каструлі на сильному вогні. Протріть яловичину насухо паперовими рушниками, наріжте невеликими шматочками, а потім посипте сіллю і чорним меленим перцем. Надішліть яловичину в каструлю і обсмажуйте в 2 або 3 партії, додаючи більше масла, якщо це необхідно.

Крок - 1
02

Перекладіть обсмажені шматочки яловичини в глибоку миску і відставте поки в сторону.

Крок - 2
03

За необхідності додайте в каструлю трохи олії. Покладіть очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і подрібнену цибулю, обсмажуйте, помішуючи приблизно 2 хвилини.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю нарізану півкільцями моркву і селеру, томіть вміст 2 хвилини або поки цибуля не стане прозорою.

Крок - 4
05

Додайте борошно, потім повільно залийте яловичий бульйон, постійно помішуючи. Додайте пиво або вино (червоне вино - додасть неймовірний додатковий аромат в цю страву, можна кілька видів, а пиво - краще використовувати в цьому рецепті темне пиво), воду, томатну пасту, лавровий лист і чебрець, добре перемішайте. Потім покладіть яловичину назад в каструлю.

Крок - 5
06

Накрийте, відрегулюйте вогонь до середнього, щоб вміст каструлі м'яко пузирився. Варіть на повільному вогні 1 годину 15 хвилин або поки яловичина не стане досить ніжною. Додайте наступною картоплю і горох, варіть ще 20 хвилин без кришки.

Крок - 6
07

Додайте заздалегідь обсмажені гриби за 5 хвилин до закінчення приготування. Димляма буде готова, коли картопля відвариться, а яловичина стане дуже ніжною. Налаштуйте сіль і перець за смаком.

Крок - 7
08

Розлийте готову димляму в миски. Посипте петрушкою і подавайте з хрустким хлібом за бажанням. Зберігайте цю страву, як тушковане м'ясо, димляма навіть краще на наступний день. Зберігатиметься в холодильнику від 4 до 5 днів. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья 45 4 3 з 5 - детальніше -
Грибні щі - покроковий рецепт, фото 1 Грибні щі 70 6 3 з 5 - детальніше -
Ікра з баклажана в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з баклажана в мультиварці 70 6 3 з 5 - детальніше -
Торт Захер класичний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Захер класичний 90 6 4 з 5 - детальніше -