Укр
Рус
Димляма Другі страви Казахська кухня

Димляма з бараниною по-киргизьки

( 4.8333 4 512 12 оцінок)
1386 - переглядів
75 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Димляма з бараниною по-киргизьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Димляма - смачна і соковита страва, яка готується з овочів, баранини і зелені, також в неї додаються ароматні спеції.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Коріандр 5 г.
  • Зіра 10 г.
  • Вода 1/2 скл.
  • Масло рослинне 200 мл.
  • Соус томатний 3 ст.л
  • Кріп 1 пуч.
  • Капуста 500 г.
  • Картопля 1 кг.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 250 г.
  • Баранина 800 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу приступіть до підготовки всіх необхідних інгредієнтів для приготування димлями. Баранину обмийте водою і наріжте великими, більш-менш однаковими шматками. Звичайно це, не принципово, ви можете нарізати м'ясо так, як вам більше подобається, але якщо шматочки м'яса однакові вони гарніше виглядають в страві.

Крок - 1
02

Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями. Морквину очистіть і помийте. Наріжте великими кружечками.

Крок - 2
03

Солодкий перець невеликого розміру і помідори також промийте під проточною водою. Перець розріжте і видаліть насіння і плодоніжки. Половинки перцю розділіть ще на кілька частин. Помідори нарізуйте не надто тонкими кружечками.

Крок - 3
04

Часник очистіть від тонкого лушпиння, а щільну оболонку залиште, так зубки не розваряться в пюре, але віддадуть максимум аромату і смаку. Картоплю очистіть, вимийте під водою і крупно наріжте.

Крок - 4
05

Білокачанну капусту розріжте на великі шматки. Зелень петрушки сполосніть під проточною водою і промокніть рушником. Дрібно наріжте. Всі інгредієнти підготовлені, тепер можна їх складати в каструлю або казан. Поставте ємність на плиту на середній вогонь і налийте в неї рослинне масло.

Крок - 5
06

Потім додайте цибулю, посоліть її. Перемішайте і припустіть пару хвилин. На цибулю викладіть шматки баранини. Полийте томатним соусом і знову посоліть. Обсмажуйте баранину з цибулею ще кілька хвилин, щоб м'ясо дало сік.

Крок - 6
07

Потім покладіть на м'ясо солодкий перець. Далі шар помідор. Наступний шар морквини. Покладіть на овочі зубки часнику.

Крок - 7
08

Потім викладіть шматочки картоплі і посоліть їх. Картоплю щільно закрийте капустою, щоб більше пара зберігалося всередині. Також посоліть цей шар. Зверху посипте все дрібно нарізаною зеленню петрушки, додайте воду.

Крок - 8
09

Накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 1 годину. Через годину зніміть кришку, перемішайте всі овочі великою ложкою. Додайте зіру і коріандр.

Крок - 9
10

Накрийте знову кришкою і готуйте ще 30 хвилин. Готову страву подавайте гарячою з хлібом і свіжими овочами. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Татьяна - покроковий рецепт, фото 1 Торт Татьяна 90 7 4 з 5 - детальніше -
Плюшка сахарная - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка сахарная 60 3 3 з 5 - детальніше -
Вяленая рыба - покроковий рецепт, фото 1 Вяленая рыба 35 6 3 з 5 - детальніше -