Димляма - смачна і соковита страва, яка готується з овочів, баранини і зелені, також в неї додаються ароматні спеції.
В першу чергу приступіть до підготовки всіх необхідних інгредієнтів для приготування димлями. Баранину обмийте водою і наріжте великими, більш-менш однаковими шматками. Звичайно це, не принципово, ви можете нарізати м'ясо так, як вам більше подобається, але якщо шматочки м'яса однакові вони гарніше виглядають в страві.
Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями. Морквину очистіть і помийте. Наріжте великими кружечками.
Солодкий перець невеликого розміру і помідори також промийте під проточною водою. Перець розріжте і видаліть насіння і плодоніжки. Половинки перцю розділіть ще на кілька частин. Помідори нарізуйте не надто тонкими кружечками.
Часник очистіть від тонкого лушпиння, а щільну оболонку залиште, так зубки не розваряться в пюре, але віддадуть максимум аромату і смаку. Картоплю очистіть, вимийте під водою і крупно наріжте.
Білокачанну капусту розріжте на великі шматки. Зелень петрушки сполосніть під проточною водою і промокніть рушником. Дрібно наріжте. Всі інгредієнти підготовлені, тепер можна їх складати в каструлю або казан. Поставте ємність на плиту на середній вогонь і налийте в неї рослинне масло.
Потім додайте цибулю, посоліть її. Перемішайте і припустіть пару хвилин. На цибулю викладіть шматки баранини. Полийте томатним соусом і знову посоліть. Обсмажуйте баранину з цибулею ще кілька хвилин, щоб м'ясо дало сік.
Потім покладіть на м'ясо солодкий перець. Далі шар помідор. Наступний шар морквини. Покладіть на овочі зубки часнику.
Потім викладіть шматочки картоплі і посоліть їх. Картоплю щільно закрийте капустою, щоб більше пара зберігалося всередині. Також посоліть цей шар. Зверху посипте все дрібно нарізаною зеленню петрушки, додайте воду.
Накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 1 годину. Через годину зніміть кришку, перемішайте всі овочі великою ложкою. Додайте зіру і коріандр.
Накрийте знову кришкою і готуйте ще 30 хвилин. Готову страву подавайте гарячою з хлібом і свіжими овочами. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти