Укр
Рус
thermomix thermomix
Шаурма Другі страви Вірменська кухня

Дієтична шаурма

1328 - переглядів
80 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Дієтична шаурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Шаурма - це страва, що складається з начинки, загорнену в лаваш. Це досить швидко приготувати, смачно і головне можна їсти на ходу! Спробуйте приготувати цю дієтичну шаурму і переконайтеся самі.

Інгредієнти

  • Тофу 400 г.
  • Кунжут 3 ст.л
  • Часник 8 зуб.
  • Йогурт 4 ст.л
  • Паприка 1 ст.л
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Цукор 1 ч.л
  • Вода 1 скл.
  • Майонез 2 ст.л
  • Картопля 1 шт.
  • Салат 3 лист
  • Зелень за смаком
  • Лаваш 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою моркву (бажано, якщо овоч буде червоних сортів). Далі помістіть невелику каструлю на плиту і покладіть в неї нарізану моркву.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер помийте під проточною водою, трохи просушіть і, якщо гірчить, звільніть від шкірки свіжий огірок. Наріжте овоч тонкими смужками і теж відправте в каструлю до моркви.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім звільніть від шкірки і наріжте теж соломкою солодких сортів буряк, відправте і цей овоч в каструлю до решти інгредієнтів. Рясно посахаріть вміст ємності.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі помийте холодною водою лимон, на обробній дошці наріжте тонкими кільцями і покладіть в каструлю до інших овочів. Потім залийте все водою, повністю покривши, і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння і додайте заздалегідь вимитий і нарізаний соломкою (можна навіть з кісточками) зелений перець чилі.

    Крок - 4
  5. 05

    Залийте в каструлю ще трохи свіжовичавленого лимонного соку, перемішайте все, протоміть приблизно 15 хвилин, а потім вимкніть вогонь і залиште овочі в гарячій воді до повного охолодження.

    Крок - 5
  6. 06

    А самі займіться приготуванням соусу. Для цього в чашу блендера залийте низької жирності йогурт, засипте кунжут, трохи посоліть. Додайте суху паприку, оливкову олію і заздалегідь очищені від лушпиння зубчики часнику.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім очистіть від лушпиння червону цибулю, наріжте тонкими півкільцями і теж помістіть в чашу блендера. Увімкніть максимальний режим і збийте все до однорідної досить рідкої маси. Вилийте утворену суміш в глибоку миску.

    Крок - 7
  8. 08

    На обробну дошку викладіть шматок сира тофу. Наріжте його квадратами товщиною приблизно 1 сантиметр, а потім покладіть в раніше підготовлену суміш, для маринування.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі помістіть на плиту неглибоку сковороду з рослинним маслом і максимально прогрійте. Покладіть в гаряче масло заздалегідь очищену від шкірки і нарізану тонкою соломкою картоплю. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до повної готовності, а потім викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

    Крок - 9
  10. 10

    А в цю ж сковорідку долийте ще трохи олії і покладіть вже промариновані шматки тофу. Обсмажуйте з двох сторін хвилини по 2, до легкої золотистої, а потім викладіть на обробну дошку і наріжте тонкими скибочками.

    Крок - 10
  11. 11

    Пора приступити до формування самої страви. Круглий лаваш викладіть на обробну дошку. Потім змастіть його рясно раніше підготовленою сумішшю і майонезом (звісно нежирний) і викладіть мікс з листя салату і зелені на ваш вибір.

    Крок - 11
  12. 12

    Далі викладіть раніше обсмажену картоплю і проварені овочі. Зверху акуратно розмістіть шматочки присмаженого сиру, полив при бажанні тим же соусом з йогурту.

    Крок - 12
  13. 13

    Тепер акуратно загорніть лаваш, сховавши начинку всередині, проколіть утворений рулет зубочисткою або шпажкою, щоб не розгортався і, порізавши на дві-три частини, подавайте готову дієтичну шаурму до обіду.

    Крок - 13

Оцінити рецепт