Шаурма - це страва, що складається з начинки, загорнену в лаваш. Це досить швидко приготувати, смачно і головне можна їсти на ходу! Спробуйте приготувати цю дієтичну шаурму і переконайтеся самі.
Очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою моркву (бажано, якщо овоч буде червоних сортів). Далі помістіть невелику каструлю на плиту і покладіть в неї нарізану моркву.
Тепер помийте під проточною водою, трохи просушіть і, якщо гірчить, звільніть від шкірки свіжий огірок. Наріжте овоч тонкими смужками і теж відправте в каструлю до моркви.
Потім звільніть від шкірки і наріжте теж соломкою солодких сортів буряк, відправте і цей овоч в каструлю до решти інгредієнтів. Рясно посахаріть вміст ємності.
Далі помийте холодною водою лимон, на обробній дошці наріжте тонкими кільцями і покладіть в каструлю до інших овочів. Потім залийте все водою, повністю покривши, і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння і додайте заздалегідь вимитий і нарізаний соломкою (можна навіть з кісточками) зелений перець чилі.
Залийте в каструлю ще трохи свіжовичавленого лимонного соку, перемішайте все, протоміть приблизно 15 хвилин, а потім вимкніть вогонь і залиште овочі в гарячій воді до повного охолодження.
А самі займіться приготуванням соусу. Для цього в чашу блендера залийте низької жирності йогурт, засипте кунжут, трохи посоліть. Додайте суху паприку, оливкову олію і заздалегідь очищені від лушпиння зубчики часнику.
Потім очистіть від лушпиння червону цибулю, наріжте тонкими півкільцями і теж помістіть в чашу блендера. Увімкніть максимальний режим і збийте все до однорідної досить рідкої маси. Вилийте утворену суміш в глибоку миску.
На обробну дошку викладіть шматок сира тофу. Наріжте його квадратами товщиною приблизно 1 сантиметр, а потім покладіть в раніше підготовлену суміш, для маринування.
Далі помістіть на плиту неглибоку сковороду з рослинним маслом і максимально прогрійте. Покладіть в гаряче масло заздалегідь очищену від шкірки і нарізану тонкою соломкою картоплю. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до повної готовності, а потім викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
А в цю ж сковорідку долийте ще трохи олії і покладіть вже промариновані шматки тофу. Обсмажуйте з двох сторін хвилини по 2, до легкої золотистої, а потім викладіть на обробну дошку і наріжте тонкими скибочками.
Пора приступити до формування самої страви. Круглий лаваш викладіть на обробну дошку. Потім змастіть його рясно раніше підготовленою сумішшю і майонезом (звісно нежирний) і викладіть мікс з листя салату і зелені на ваш вибір.
Далі викладіть раніше обсмажену картоплю і проварені овочі. Зверху акуратно розмістіть шматочки присмаженого сиру, полив при бажанні тим же соусом з йогурту.
Тепер акуратно загорніть лаваш, сховавши начинку всередині, проколіть утворений рулет зубочисткою або шпажкою, щоб не розгортався і, порізавши на дві-три частини, подавайте готову дієтичну шаурму до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти