Дієтична риба з овочами в першу чергу не залишить байдужими тих, хто стежить за фігурою і прагне схудненню. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати скумбрію із зеленим горошком. Хоча в страві не так багато калорій, завдяки жирності риби та білку вона смачна та поживна. Така дієтична риба з овочами сподобається не лише прихильникам здорового харчування, а й усім любителям дарів моря.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами.
Очищену від лушпиння ріпчасту цибулю розріжте навпіл і подрібніть тонкими півкільцями. Розысмажте на сковороді олію і відправте туди цибулю з часником. Помішуючи, смажте до м'якості.
Посоліть вміст сковороди до смаку. Додайте туди нарізану тонкими півкругами моркву, чорний перець горошком та лавровий лист. Продовжуючи помішувати, смажте разом до золотистості цибулі і м'якості моркви.
Потім влийте в овочеву масу винний оцет і сухе біле вино. В оригінальному іспанському рецепті використовується хересний оцет і мансанилья вино (сухий херес). Але якщо їх немає під рукою, можна використовувати будь-які аналоги.
Перемішайте інгредієнти і томіть на сковороді, поки випаруються алкогольні пари. Після цього влийте воду та всипте зелений горошок. Ретельно вимішайте продукти та готуйте все разом 3 хвилини.
Свіжу м'яту вимийте, дрібно порыжте ножем і покладіть у блюдо.
Скумбрію заздалегідь розморозьте, випатрайте, ретельно промийте водою і філюйте. Посоліть рибу на смак і відправте в загальну масу. Готуйте страву ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Дієтична риба з овочами готова. Дайте їй кілька хвилин настоятися, а потім подавайте на стіл. Страва виходить яскравою, соковитою.
Випадкові рецепти