Дієтична картопляна запіканка - багатошарова страва, що включає тушкований шпинат, картопляне пюре та яйця. Це дуже ефектно виглядає у розрізі. Проте дієтична картопляна запіканка не лише гарна, але також смачна та корисна. Страва одночасно легка та поживна. Вона чудово підходить для сніданку. Як готується найсмачніша запіканка з картоплі, шпинату та яєць, докладно описано в рецепті. Ви закохаєтеся в цю страву і готуватимете її регулярно!
Вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть на сковороді.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і викладіть в масло, що розійшлося. Помішуючи, смажте цибулю до прозорості.
Свіжий шпинат вимийте, просушіть і відправте на сковорідку із цибулею. Перемішайте інгредієнти і приправте до смаку сіллю, чорним меленим перцем і солодкою паприкою.
Окремо підігрійте вершки (але не кип'ятіть!) і влийте у загальну масу. Помішуючи, готуйте, поки шпинат стане м'яким і зменшиться обсягом.
Після цього перекладіть вміст сковорідки у форму для випікання та злегка утрамбуйте.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і відваріть у підсоленій воді до готовності.
Рідину злийте, а картоплю посоліть, поперчіть і присмачте вершковим маслом. Влийте теплі вершки та молоко. Придушіть картоплю товкачем у пюре.
Викладіть його поверх шпинатної маси та акуратно розрівняйте верх.
Зверху розбийте на картоплю яйця, намагаючись, щоб жовтки залишилися цілими. Відправте заготовку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте з конвекцією 30 хвилин.
Готову запіканку вийміть із духовки і присипте зверху подрібненою зеленою цибулею. Порційно наріжте страву, розкладіть тарілками і подавайте на стіл. Дієтична картопляна запіканка зі шпинатом та яйцями виходить дуже соковитою та ароматною. Це ситний та смачний сніданок для всієї родини. Смачного!
Випадкові рецепти