Укр
Рус
Запіканки Другі страви Білоруська кухня

Дієтична картопляна запіканка

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

981 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Дієтична картопляна запіканка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Дієта: Здорове харчування, Дієта №5, Для схуднення, Дієта Дюкана, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей , Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дієтична картопляна запіканка - багатошарова страва, що включає тушкований шпинат, картопляне пюре та яйця. Це дуже ефектно виглядає у розрізі. Проте дієтична картопляна запіканка не лише гарна, але також смачна та корисна. Страва одночасно легка та поживна. Вона чудово підходить для сніданку. Як готується найсмачніша запіканка з картоплі, шпинату та яєць, докладно описано в рецепті. Ви закохаєтеся в цю страву і готуватимете її регулярно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дієтична картопляна запіканка" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи10.5 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть на сковороді.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і викладіть в масло, що розійшлося. Помішуючи, смажте цибулю до прозорості.

Крок - 2
03

Свіжий шпинат вимийте, просушіть і відправте на сковорідку із цибулею. Перемішайте інгредієнти і приправте до смаку сіллю, чорним меленим перцем і солодкою паприкою.

Крок - 3
04

Окремо підігрійте вершки (але не кип'ятіть!) і влийте у загальну масу. Помішуючи, готуйте, поки шпинат стане м'яким і зменшиться обсягом.

Крок - 4
05

Після цього перекладіть вміст сковорідки у форму для випікання та злегка утрамбуйте.

Крок - 5
06

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і відваріть у підсоленій воді до готовності.

Крок - 6
07

Рідину злийте, а картоплю посоліть, поперчіть і присмачте вершковим маслом. Влийте теплі вершки та молоко. Придушіть картоплю товкачем у пюре.

Крок - 7
08

Викладіть його поверх шпинатної маси та акуратно розрівняйте верх.

Крок - 8
09

Зверху розбийте на картоплю яйця, намагаючись, щоб жовтки залишилися цілими. Відправте заготовку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте з конвекцією 30 хвилин.

Крок - 9
10

Готову запіканку вийміть із духовки і присипте зверху подрібненою зеленою цибулею. Порційно наріжте страву, розкладіть тарілками і подавайте на стіл. Дієтична картопляна запіканка зі шпинатом та яйцями виходить дуже соковитою та ароматною. Це ситний та смачний сніданок для всієї родини. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -
Курячі нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Курячі нагетси 50 3 3 з 5 - детальніше -
Італійський сабайон - покроковий рецепт, фото 1 Італійський сабайон 50 3 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус до стейку - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус до стейку 45 1 2 з 5 - детальніше -