Смажена картопля одна з найпопулярніших страв на нашому столі. Але, щоб приготувати ідеальну страву, необхідно враховувати деякі тонкощі. Дідову смажену картоплю за нашим рецептом обов'язково оцінять всі їдці.
При виборі картоплі для смаження, звертайте уваги на сорти з високим вмістом крохмалю, від 20%. Такий овоч при термічній обробці не потемніє і не розсиплеться, а в готовій страві не буде нотки гіркоти. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Наріжте картоплю тонкими кружечками. Намагайтеся, щоб слайси були приблизно однакового розміру. Так, страва буде просмажуватися рівномірно.
Поставте велику глибоку сковороду на плиту на середній вогонь. Налийте рослинне масло. Найкраще використовувати продукт з високим вмістом насичених жирних кислот, наприклад рисове масло. Його можна замінити маслом соняшнику або оливковою олією.
Акуратно викладіть картопляні кружечки в розігріту жаровню і розподіліть рівномірним шаром. Зменшіть вогонь, і обсмажуйте картоплю протягом 5-7 хвилин не перемішуючи. Перемішайте і готуйте ще 3-5 хвилин до золотистого кольору.
Цибулину очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте маленькими кубиками і додайте до картоплі. Переміксуйте, додайте сіль і чорний мелений перець.
Бекон подрібніть гострим ножем максимально дрібними і тонкими кубиками і висипте в жаровню до решти інгредієнтів. Обсмажуйте страву до готовності, в середньому на це йде 10 хвилин.
Готову смажену картоплю викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу як самостійну страву, або як гарнір до м'ясних або рибних страв. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти