Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Дідусева смажена картопля

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

682 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Дідусева смажена картопля - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена картопля одна з найпопулярніших страв на нашому столі. Але, щоб приготувати ідеальну страву, необхідно враховувати деякі тонкощі. Дідову смажену картоплю за нашим рецептом обов'язково оцінять всі їдці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дідусева смажена картопля" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи13.3 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі картоплі для смаження, звертайте уваги на сорти з високим вмістом крохмалю, від 20%. Такий овоч при термічній обробці не потемніє і не розсиплеться, а в готовій страві не буде нотки гіркоти. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Наріжте картоплю тонкими кружечками. Намагайтеся, щоб слайси були приблизно однакового розміру. Так, страва буде просмажуватися рівномірно.

Крок - 1
02

Поставте велику глибоку сковороду на плиту на середній вогонь. Налийте рослинне масло. Найкраще використовувати продукт з високим вмістом насичених жирних кислот, наприклад рисове масло. Його можна замінити маслом соняшнику або оливковою олією.

Крок - 2
03

Акуратно викладіть картопляні кружечки в розігріту жаровню і розподіліть рівномірним шаром. Зменшіть вогонь, і обсмажуйте картоплю протягом 5-7 хвилин не перемішуючи. Перемішайте і готуйте ще 3-5 хвилин до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Цибулину очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте маленькими кубиками і додайте до картоплі. Переміксуйте, додайте сіль і чорний мелений перець.

Крок - 4
05

Бекон подрібніть гострим ножем максимально дрібними і тонкими кубиками і висипте в жаровню до решти інгредієнтів. Обсмажуйте страву до готовності, в середньому на це йде 10 хвилин.

Крок - 5
06

Готову смажену картоплю викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу як самостійну страву, або як гарнір до м'ясних або рибних страв. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста Карбонара з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з пармезаном 25 2 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з курячого філе 45 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з сиром 55 3 3 з 5 - детальніше -