Джем з мандаринів з нотками кориці, гвоздики і легкою гіркотою спокушає своїм кольором і прекрасним ароматом. Він відмінно підходить для різдвяних тортів і печива.
Для того, щоб приготувати джем з мандаринів, вам, звичайно ж, знадобляться мандарини. Вони вважаються низькокалорійним продуктом, незважаючи на те, що мають досить багато цукру. Клітковина і пектини позитивно впливають на процес травлення. Але, хоч мандарини і дуже корисні, їх необхідно з обережністю вживати в їжу. Адже ці цитрусові часто викликають алергії. Виберіть найстигліші і красиві мандарини і очистіть їх від шкірки. Дуже ретельно видаліть білі ниточки, розділіть на часточки. Складіть підготовлені цитрусові в чисту миску.
На робочій поверхні або кухонній дошці за допомогою гострого ножа наріжте часточки мандаринів невеликими шматочками, паралельно дістаючи з них кісточки.
Дістаньте відповідну каструлю і відправте в неї нарізані мандаринові ломтики. Поставте каструлю на маленький вогонь. Додайте до мандаринів паличку кориці, кілька гвоздичок.
Відміряйте необхідну кількість цукру і киньте його до мандарин в каструлі. Візьміть дерев'яну ложку і все добре перемішайте. Коли мандаринова маса закипить, додайте лимонний сік. Для цього візьміть лимон, вимийте його під краном і протріть рушником. Відріжте половину лимона і ретельно видавіть з неї сік прямо в каструлю з цитрусовими.
Час від часу ретельно перемішуючи мандаринову масу в каструлі, варіть її на повільному вогні протягом близько 50 хвилин. По закінченню цього часу, вам знадобиться ручний блендер. Не знімаючи каструлю з вогню, подрібніть блендером мандаринову масу. Після варіть ще 5 - 10 хвилин.
Банки з кришками попередньо ошпарьте окропом і висушіть. Готовий джем з мандаринів акуратно розкладіть по підготовлених банкам. Щільно закрутіть кришкою, переверніть догори дном і залиште в такому положенні остигати. Банки з джемом з мандаринів зберігайте в темному прохолодному місці, бажано в коморі або погребі. Смачного!
Випадкові рецепти