Укр
Рус
Варення Консервування Литовська кухня

Джем з мандаринів

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

580 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Джем з мандаринів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Джем з мандаринів з нотками кориці, гвоздики і легкою гіркотою спокушає своїм кольором і прекрасним ароматом. Він відмінно підходить для різдвяних тортів і печива.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Джем з мандаринів" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи35.2 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати джем з мандаринів, вам, звичайно ж, знадобляться мандарини. Вони вважаються низькокалорійним продуктом, незважаючи на те, що мають досить багато цукру. Клітковина і пектини позитивно впливають на процес травлення. Але, хоч мандарини і дуже корисні, їх необхідно з обережністю вживати в їжу. Адже ці цитрусові часто викликають алергії. Виберіть найстигліші і красиві мандарини і очистіть їх від шкірки. Дуже ретельно видаліть білі ниточки, розділіть на часточки. Складіть підготовлені цитрусові в чисту миску.

Крок - 1
02

На робочій поверхні або кухонній дошці за допомогою гострого ножа наріжте часточки мандаринів невеликими шматочками, паралельно дістаючи з них кісточки.

Крок - 2
03

Дістаньте відповідну каструлю і відправте в неї нарізані мандаринові ломтики. Поставте каструлю на маленький вогонь. Додайте до мандаринів паличку кориці, кілька гвоздичок.

Крок - 3
04

Відміряйте необхідну кількість цукру і киньте його до мандарин в каструлі. Візьміть дерев'яну ложку і все добре перемішайте. Коли мандаринова маса закипить, додайте лимонний сік. Для цього візьміть лимон, вимийте його під краном і протріть рушником. Відріжте половину лимона і ретельно видавіть з неї сік прямо в каструлю з цитрусовими.

Крок - 4
05

Час від часу ретельно перемішуючи мандаринову масу в каструлі, варіть її на повільному вогні протягом близько 50 хвилин. По закінченню цього часу, вам знадобиться ручний блендер. Не знімаючи каструлю з вогню, подрібніть блендером мандаринову масу. Після варіть ще 5 - 10 хвилин.

Крок - 5
06

Банки з кришками попередньо ошпарьте окропом і висушіть. Готовий джем з мандаринів акуратно розкладіть по підготовлених банкам. Щільно закрутіть кришкою, переверніть догори дном і залиште в такому положенні остигати. Банки з джемом з мандаринів зберігайте в темному прохолодному місці, бажано в коморі або погребі. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ніжинський салат - покроковий рецепт, фото 1 Ніжинський салат 50 4 3 з 5 - детальніше -
?>