Це один з найпопулярніших рецептів, один з найшвидших і легких десертів, який любить все сім'я. Десерт з пудингу і печива з бананами має три різних, але таких поєднуваних смаки.
У великій мисці змішайте високої жирності або зовсім домашнє молоко, суміш ванільного пудингу (її можна придбати в будь-якому магазині кондитерському) і згущене молоко з цукром. Ретельно збийте все за допомогою міксера, розбиваючи дрібні грудочки, і відправте в холодильник утворену суміш не менше ніж на 5 хвилин або до повного охолодження.
В іншій великій мисці змішайте густі вершки (теж переважно високої жирності) і екстракт ванілі. Збийте за допомогою міксера або кухонного вінчика, до утворення жорстких піків, близько 2-3 хвилин. Відкладіть половину суміші для того, щоб покрити майбутній десерт. А решту суміші покладіть, ретельно перемішавши, в масу раніше приготовленого і охолодженого пудингу.
Покрийте дно спеціальної десертниці підготовленою масою (пудингом), рівномірно розподіливши і розрівнявши по всьому дну.
Потім акуратно укладіть скибочки печива (тут можна використовувати будь-який продукт, але краще пісочне), виклавши навіть по краях вертикально, створюючи певний контур.
Далі викладіть круглі часточки попередньо очищеного від шкірки банана. Продовжуйте нашаровувати пудинг, пісочне печиво і шматочки банана, поки не досягнете вершини, закінчуючи останнім шаром бананового пудингу. Поставте утворений десерт в холодильник на 3 години або на всю ніч, щоб страва повністю застигла, і всі інгредієнти просочилися.
Далі в невеликій мисці збийте ще раз, раніше залишену суміш з вершків з цукром, до густого стану. Залийте зверху десерт з пудингу і печива з бананами збитими вершками, потім посипте зверху розбитим печивом (можна так само використовувати подрібнені волоські горіхи), прямо перед подачею на стіл. Такий десерт можна подавати не тільки до обіднього столу, а й до свята або банкету.
Випадкові рецепти