Десерт в склянці шарами - оригінальний рецепт чізкейку без випічки. Десерт готується з шоколадного печива, сирно-вершкової маси і шоколадного ганаша. Виходить смачно, красиво, шоколадно і дуже вершково. При цьому на підготовку йде всього 30 хвилин.
Шоколадне печиво подрібніть в крихту будь-яким зручним способом. Можна поламати печиво руками. Можна перекласти в поліетиленовий пакет і пройтися по ньому качалкою. А можна перебити печиво блендером або кавомолкj..
Розтопіть вершкове масло, влийте в крихту з шоколадного печива і перемішайте до однорідності. «КітКат» звільніть від упаковки і теж перетворіть в крихту.
Вершковий сир викладіть в окрему миску і збийте міксером. Влийте в сир 1/3 жирних вершків, всипте цукрову пудру і збивайте міксером до появи стійких піків.
Додайте в вершкову масу крихту з «КітКат», відклавши трохи для декору, і перемішайте ложкою до однорідності.
Решта ¾ вершків відправте на водяну баню, всипте подрібнений темний шоколад або шоколадні краплі і нагрівайте, помішуючи, поки шоколад повністю не розійдеться.
Підготуйте склянки. На дно викладіть крихту з шоколадного печива. Струсіть склянки, щоб крихта лягла рівномірно.
Зверху додайте половину вершкової суміші з «КітКат». Найзручніше перекласти її в кулінарний мішок і акуратно відсадити поверх печива.
Покрийте вершкову масу половиною шоколадного ганаша. Зверху знову відсадіть вершкову суміш. Залийте ганашем.
Присипте десерт залишеною для декору крихтою з «КітКат» і прикрасьте будь-якими шоколадними цукерками. За бажанням можна відправити вийшовший десерт в склянці шарами на пару годин в холодильник, щоб ганаш і сир краще схопилися. Але це необов'язково. Десерт виходить нереально смачним в будь-якому випадку. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти