Укр
Рус
thermomix thermomix
Тістечка Десерти Чеська кухня

Десерт Павлова класичний

120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Десерт Павлова класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Якщо у вас намічається особливе торжество, цей легкий австралійський класичний десерт «Павлова» - хрустке, розсипчасте безе, увінчане плетінням з солодких вершків і фруктів допоможе прикрасити стіл.

Інгредієнти

  • Фрукти за смаком
  • Цукрова пудра 1/2 скл.
  • Вершки 20 % 400 г.
  • Екстракт ванілі 2 ч.л
  • Оцет яблучний 1 ч.л
  • Борошно кукурудзяне 1 ч.л
  • Цукор 1 1/2 скл.
  • Білок яєчний 6 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку розігрійте духовку до 150 градусів і застеліть деко папером для випічки. Відокремте в глибоку миску яєчні білки і за допомогою міксера або кухонного комбайна збийте їх.

    Крок - 1
  2. 02

    Почніть з збивання яєчних білків на низькій швидкості, потім через пару хвилин перейдіть до максимальної. Коли яєчні білки перетворяться в ігристі м'які піки, додайте до них, продовжуючи збивати, цукор і кукурудзяну муку, збивайте близько 10 - 12 хвилин, поки не вийде гладка, глянсова біла суміш - безе.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер зменшіть швидкість до середнього, додайте в утворену суміш яблучний оцет і ванільну есенцію. Можливо, вам доведеться час від часу зіскрібати безе зі стінок чаші за допомогою ложки або лопатки, щоб переконатися, що воно перемішується. Збивайте вміст ще протягом 1 хвилини, потім вимкніть і дайте трохи постояти.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер перекладіть суміш безе на деко, акуратно виклавши її у формі кола. Проявіть творчий підхід і викладіть безе з завихреннями і обертаннями.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер відправте лист в духовку і випікайте від години до півтори години, поки безе не стане хрустким зовні з м'яким золотистим відтінком. Коли нагорі безе з'являться тріщини, значить воно готове. Вимкніть духовку і дайте безе охолонути в духовці при злегка відкритих дверцятах.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки безе остигає, залийте високої жирності вершки в ту ж (вже чисту) чашу міксера і ретельно їх збийте, до загусання. Потім відправте збиті вершки в морозильну камеру на 10-15 хвилин разом з раніше приготованим безе.

    Крок - 6
  7. 07

    По закінченню цього часу, помістіть чашу назад під вінчики і збийте ще вершки на середній швидкості, додавши есенцію ванілі і трохи цукру. Продовжуйте збивати, поки вершковий крем не загусне і не придбає приємну форму.

    Крок - 7
  8. 08

    Залийте охолоджене безе збитими вершками, прикрасьте нарізаними фруктами (на свій вибір), посипте цукровою пудрою і подавайте класичний десерт павлова до святкового столу.

    Крок - 8

Оцінити рецепт