Якщо у вас намічається особливе торжество, цей легкий австралійський класичний десерт «Павлова» - хрустке, розсипчасте безе, увінчане плетінням з солодких вершків і фруктів допоможе прикрасити стіл.
Спочатку розігрійте духовку до 150 градусів і застеліть деко папером для випічки. Відокремте в глибоку миску яєчні білки і за допомогою міксера або кухонного комбайна збийте їх.
Почніть з збивання яєчних білків на низькій швидкості, потім через пару хвилин перейдіть до максимальної. Коли яєчні білки перетворяться в ігристі м'які піки, додайте до них, продовжуючи збивати, цукор і кукурудзяну муку, збивайте близько 10 - 12 хвилин, поки не вийде гладка, глянсова біла суміш - безе.
Тепер зменшіть швидкість до середнього, додайте в утворену суміш яблучний оцет і ванільну есенцію. Можливо, вам доведеться час від часу зіскрібати безе зі стінок чаші за допомогою ложки або лопатки, щоб переконатися, що воно перемішується. Збивайте вміст ще протягом 1 хвилини, потім вимкніть і дайте трохи постояти.
Тепер перекладіть суміш безе на деко, акуратно виклавши її у формі кола. Проявіть творчий підхід і викладіть безе з завихреннями і обертаннями.
Тепер відправте лист в духовку і випікайте від години до півтори години, поки безе не стане хрустким зовні з м'яким золотистим відтінком. Коли нагорі безе з'являться тріщини, значить воно готове. Вимкніть духовку і дайте безе охолонути в духовці при злегка відкритих дверцятах.
Поки безе остигає, залийте високої жирності вершки в ту ж (вже чисту) чашу міксера і ретельно їх збийте, до загусання. Потім відправте збиті вершки в морозильну камеру на 10-15 хвилин разом з раніше приготованим безе.
По закінченню цього часу, помістіть чашу назад під вінчики і збийте ще вершки на середній швидкості, додавши есенцію ванілі і трохи цукру. Продовжуйте збивати, поки вершковий крем не загусне і не придбає приємну форму.
Залийте охолоджене безе збитими вершками, прикрасьте нарізаними фруктами (на свій вибір), посипте цукровою пудрою і подавайте класичний десерт павлова до святкового столу.
Випадкові рецепти