Деруни з сиром - альтернативний рецепт традиційних білоруських картопляних оладок. Хоча зазвичай деруни готуються з сирої картоплі, пропонуємо зробити їх із залишків пюре, яке ви не знаєте, куди подіти. Це ідеальний продукт для смачних дерунів, особливо якщо картопля вчорашня, а не свіжоприготована.
Картопляне пюре викладіть в миску для змішування. Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Білу частину відправте в миску з пюре, а зелену відкладіть для декору.
Вбийте в картоплю яйце. Всипте туди ж борошно і натертий на крупній тертці твердий сир (ми використовуємо чеддер, але підійде будь-який твердий сир, який добре плавиться). Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З отриманого картопляного тіста спочатку сформуйте невеликі кульки, а потім притисніть їх зверху, щоб вийшли коржі.
У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію для смаження. Запаніруйте деруни з сиром з усіх боків в борошні і викладіть на сковороду. Не кладіть коржі впритул один до одного, інакше вони не підсмажаться як слід. Смажте деруни до появи апетитної золотистої скоринки з обох сторін. Не поспішайте зняти оладки з плити: вони повинні добре зарум'яниться і стати хрусткими.
Готові деруни з сиром викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім перекладіть на порційні тарілки. Подавайте картопляні оладки зі сметаною, присипавши зверху подрібненою зеленою цибулею. Страва проста, але ситна, ароматна і дуже смачна. Смачного!
Випадкові рецепти