Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни з сиром

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

888 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Деруни з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Деруни з сиром - альтернативний рецепт традиційних білоруських картопляних оладок. Хоча зазвичай деруни готуються з сирої картоплі, пропонуємо зробити їх із залишків пюре, яке ви не знаєте, куди подіти. Це ідеальний продукт для смачних дерунів, особливо якщо картопля вчорашня, а не свіжоприготована.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з сиром" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи19.3 гр.
  • Калорії221 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картопляне пюре викладіть в миску для змішування. Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Білу частину відправте в миску з пюре, а зелену відкладіть для декору.

Крок - 1
02

Вбийте в картоплю яйце. Всипте туди ж борошно і натертий на крупній тертці твердий сир (ми використовуємо чеддер, але підійде будь-який твердий сир, який добре плавиться). Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

З отриманого картопляного тіста спочатку сформуйте невеликі кульки, а потім притисніть їх зверху, щоб вийшли коржі.

Крок - 3
04

У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію для смаження. Запаніруйте деруни з сиром з усіх боків в борошні і викладіть на сковороду. Не кладіть коржі впритул один до одного, інакше вони не підсмажаться як слід. Смажте деруни до появи апетитної золотистої скоринки з обох сторін. Не поспішайте зняти оладки з плити: вони повинні добре зарум'яниться і стати хрусткими.

Крок - 4
05

Готові деруни з сиром викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім перекладіть на порційні тарілки. Подавайте картопляні оладки зі сметаною, присипавши зверху подрібненою зеленою цибулею. Страва проста, але ситна, ароматна і дуже смачна. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Рижик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Рижик 120 7 3 з 5 - детальніше -
Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -
Класичні голубці в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Класичні голубці в мультиварці 80 3 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані гриби - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані гриби 55 2 2 з 5 - детальніше -