Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни з сирої картоплі

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

852 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Деруни з сирої картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Пропонуємо один з варіантів як приготувати хрусткі і смачні деруни з сирої картоплі. Також вони відомі як картопляні оладки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з сирої картоплі" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Самим головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Візьміть необхідну кількість і помийте під краном. Очистіть картоплю від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Ще раз ретельно помийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Приготуйте велику миску і налийте в неї холодну воду. Очищену картоплю натріть на великій тертці, це можна робити прямо над мискою з водою. Цибулину середнього розміру очистіть від лушпиння, обріжте коріння і хвостик. Натріть на крупній тертці і відправте в воду до картоплі.

Крок - 2
03

Перемішайте кілька разів натерту картоплю і цибулю в воді. Відкиньте на друшляк. Притисніть, щоб зайва рідина стікала.

Крок - 3
04

На столі розкладіть кухонний рушник або марлю, викладіть на нього натерту картоплю і цибулю. Складіть кінці тканини і, скручуючи, ретельно відіжміть зайву рідину.

Крок - 4
05

Підготовлену картоплю і цибулю помістіть в чисту велику миску. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

У невелику чисту мисочку по одному розбийте свіжі курячі яйця. За допомогою вилки збийте до однорідної маси.

Крок - 6
07

Збиті яйця вилийте в миску до натертої картоплі. Додайте кілька ложок борошна. Борошно можна замінити на панірувальні сухарі. Всі інгредієнти дуже ретельно перемішайте за допомогою ложки або лопатки.

Крок - 7
08

У великій сковороді розігрійте олію на середньому або сильному вогні. Викладайте картопляну суміш столовою ложкою на гарячу олію, злегка розгладжуйте зверху.

Крок - 8
09

Смажте по 3 - 4 хвилини з кожного боку або до золотистої скоринки. Готові деруни перекладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок - 9
10

Тепер картопляні деруни красиво викладіть на тарілку. При бажанні посипте зеленню і подавайте зі сметаною або іншими соусами на ваш смак. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пельмені смажені - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені смажені 60 6 4 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів 25 1 2 з 5 - детальніше -
Компот зі свіжих яблук - покроковий рецепт, фото 1 Компот зі свіжих яблук 30 1 2 з 5 - детальніше -
Як приготувати соус Деміглас - покроковий рецепт, фото 1 Як приготувати соус Деміглас 30 1 2 з 5 - детальніше -