Пропонуємо один з варіантів як приготувати хрусткі і смачні деруни з сирої картоплі. Також вони відомі як картопляні оладки.
Самим головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Візьміть необхідну кількість і помийте під краном. Очистіть картоплю від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Ще раз ретельно помийте під проточною водою.
Приготуйте велику миску і налийте в неї холодну воду. Очищену картоплю натріть на великій тертці, це можна робити прямо над мискою з водою. Цибулину середнього розміру очистіть від лушпиння, обріжте коріння і хвостик. Натріть на крупній тертці і відправте в воду до картоплі.
Перемішайте кілька разів натерту картоплю і цибулю в воді. Відкиньте на друшляк. Притисніть, щоб зайва рідина стікала.
На столі розкладіть кухонний рушник або марлю, викладіть на нього натерту картоплю і цибулю. Складіть кінці тканини і, скручуючи, ретельно відіжміть зайву рідину.
Підготовлену картоплю і цибулю помістіть в чисту велику миску. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем.
У невелику чисту мисочку по одному розбийте свіжі курячі яйця. За допомогою вилки збийте до однорідної маси.
Збиті яйця вилийте в миску до натертої картоплі. Додайте кілька ложок борошна. Борошно можна замінити на панірувальні сухарі. Всі інгредієнти дуже ретельно перемішайте за допомогою ложки або лопатки.
У великій сковороді розігрійте олію на середньому або сильному вогні. Викладайте картопляну суміш столовою ложкою на гарячу олію, злегка розгладжуйте зверху.
Смажте по 3 - 4 хвилини з кожного боку або до золотистої скоринки. Готові деруни перекладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Тепер картопляні деруни красиво викладіть на тарілку. При бажанні посипте зеленню і подавайте зі сметаною або іншими соусами на ваш смак. Смачного!
Випадкові рецепти