Укр
Рус
thermomix thermomix

Деруни з м’ясом на сковороді

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни з м’ясом на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

опис

В нашій кулінарії картопля міцно зайняла лідируючі позиції. І якщо хтось задовольняється бульбами картоплі, відвареної в мундирі, то більшість віддають перевагу різноманітності їжі із застосуванням цього улюбленого всіма нами овоча. І це не тільки печеня з картоплі або пюре, але ще і картопляні деруни. Кожна господиня може мені сказати, що хоча б раз у житті готувала цю страву, так може ще й свій особливий рецепт має. Сперечатися не буду, але хочу запропонувати приготувати деруни з м'ясом на сковороді.

Інгредієнти

  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 3 ст.л
  • Сметана 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Фарш м’ясний 300 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Щоб наші деруни вийшли смачними і бездоганно правильними, давайте розкривати всі секрети приготування, а вони як не дивно, є. В першу чергу почнемо з картоплі. Бульби добре миємо й починаємо чистити від шкірки. Краще це робити спеціальною овощечисткою.

    Крок - 1
  2. 02

    Очищену картоплю тремо на дрібну тертку в глибоку посудину. У процесі подрібнення картоплі, в мисці разом з картопляним пюре з'являється надто багато картопляного соку, тому ми його відбираємо ложкою.

    Крок - 2
  3. 03

    Цибулину середнього розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо і теж тремо в миску з потертою картоплею, але трохи цибулі залишаємо, нам ще вона знадобиться для м'ясного фаршу.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього вбиваємо в ємність з картоплею куряче яйце і додаємо борошно.

    Крок - 4
  5. 05

    Кладемо ще столову ложку сметани і солимо. Посипаємо всі інгредієнти меленим перцем і починаємо перемішувати. Змішавши все в однорідну суміш для дерунів, відставляємо миску поки в сторону.

    Крок - 5
  6. 06

    В іншу посудину кладемо свинячий фарш, якщо ви будете використовувати куплений заморожений фарш, то попередньо потрібно розморозити.

    Крок - 6
  7. 07

    До фаршу додаємо трохи натертої цибулі, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо, а потім з м'ясного фаршу формуємо невеличкі кульки.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім з них робимо м'ясні коржі і викладаємо на обробну дошку кожну окремо.

    Крок - 8
  9. 09

    На плиту ставимо сковорідку, наливаємо оливкову олію і розігріваємо. Викладаємо в киплячу олію картопляне пюре і формуємо тоненький млинець.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім зверху викладаємо м'ясний корж і знову накриваємо картопляною сумішшю. Бажано, щоб млинці не були занадто високими, так добре прожариться м'ясна начинка.

    Крок - 10
  11. 11

    Смажимо деруни з м'ясом на сковороді до рум'яності і акуратно перевертаємо. Підсмажуємо деруни з іншого боку до золотистого і знімаємо з пательні.

    Крок - 11
  12. 12

    Перекладаємо картопляні вироби на паперову серветку, щоб пішло трохи жиру. Подаємо до столу деруни з м'ясом зі сметаною, прикрасивши зеленню цибулі.

    Крок - 12

Оцінити рецепт