В нашій кулінарії картопля міцно зайняла лідируючі позиції. І якщо хтось задовольняється бульбами картоплі, відвареної в мундирі, то більшість віддають перевагу різноманітності їжі із застосуванням цього улюбленого всіма нами овоча. І це не тільки печеня з картоплі або пюре, але ще і картопляні деруни. Кожна господиня може мені сказати, що хоча б раз у житті готувала цю страву, так може ще й свій особливий рецепт має. Сперечатися не буду, але хочу запропонувати приготувати деруни з м'ясом на сковороді.
Щоб наші деруни вийшли смачними і бездоганно правильними, давайте розкривати всі секрети приготування, а вони як не дивно, є. В першу чергу почнемо з картоплі. Бульби добре миємо й починаємо чистити від шкірки. Краще це робити спеціальною овощечисткою.
Очищену картоплю тремо на дрібну тертку в глибоку посудину. У процесі подрібнення картоплі, в мисці разом з картопляним пюре з'являється надто багато картопляного соку, тому ми його відбираємо ложкою.
Цибулину середнього розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо і теж тремо в миску з потертою картоплею, але трохи цибулі залишаємо, нам ще вона знадобиться для м'ясного фаршу.
Після цього вбиваємо в ємність з картоплею куряче яйце і додаємо борошно.
Кладемо ще столову ложку сметани і солимо. Посипаємо всі інгредієнти меленим перцем і починаємо перемішувати. Змішавши все в однорідну суміш для дерунів, відставляємо миску поки в сторону.
В іншу посудину кладемо свинячий фарш, якщо ви будете використовувати куплений заморожений фарш, то попередньо потрібно розморозити.
До фаршу додаємо трохи натертої цибулі, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо, а потім з м'ясного фаршу формуємо невеличкі кульки.
Потім з них робимо м'ясні коржі і викладаємо на обробну дошку кожну окремо.
На плиту ставимо сковорідку, наливаємо оливкову олію і розігріваємо. Викладаємо в киплячу олію картопляне пюре і формуємо тоненький млинець.
Потім зверху викладаємо м'ясний корж і знову накриваємо картопляною сумішшю. Бажано, щоб млинці не були занадто високими, так добре прожариться м'ясна начинка.
Смажимо деруни з м'ясом на сковороді до рум'яності і акуратно перевертаємо. Підсмажуємо деруни з іншого боку до золотистого і знімаємо з пательні.
Перекладаємо картопляні вироби на паперову серветку, щоб пішло трохи жиру. Подаємо до столу деруни з м'ясом зі сметаною, прикрасивши зеленню цибулі.
Випадкові рецепти