Деруни з грибами - апетитні та ситні картопляні оладки з грибною начинкою. Картопля з грибами – це завжди фантастично смачно. Таке поєднання продуктів можна назвати безпрограшним. У рецепті ми розповімо, як легко та швидко зробити найсмачніші картопляно-грибні драники по-білоруськи. Страва підходить для сніданку, вечері або обіднього перекушування.
Спочатку приготуйте соус для драників. Вершки влийте в миску. У петрушки оберіть з гілочок листя і дрібно поріжте ножем. Всипте подрібнену петрушку в ємність із вершками.
Лимон вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік у масу. Робіть це через ситечко або руку, щоб у соус не потрапили зернятка.
Часник очистіть від лушпиння, подрібніть і відправте в загальну масу. Посоліть і поперчіть до смаку. Влийте оливкову олію. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Соус готовий.
Займіться драниками. Картоплю вимийте та очистіть від шкірки. Натріть картоплю на середній тертці.
Всипте сіль, перемішайте і відставте хвилин на 15, щоб картопля дала сік.
Гриби (бажано лісові, наприклад, лисички) очистіть від забруднень і наріжте або порвіть на невеликі шматочки.
Терту картоплю відіжміть від соку. Всипте в картоплю гриби та вбийте яйце. Приправте до смаку чорним меленим перцем. Всипте борошно і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії. Ложкою викладайте туди картопляне тісто, що вийшло, і формуйте коржики. Смажте їх до золотисто-коричневої скоринки з обох боків. На це піде приблизно 3-4 хвилини.
Готові драники з грибами викладайте на тарілку сервіровки. Подавайте їх на стіл гарячими разом із раніше приготовленим вершковим соусом. Деруни виходять дуже смачними. Смачного!
Випадкові рецепти