Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Деруни з лисичками

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

763 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Деруни з лисичками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Польська кухня, Білоруська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Деруни з грибами - апетитні та ситні картопляні оладки з грибною начинкою. Картопля з грибами – це завжди фантастично смачно. Таке поєднання продуктів можна назвати безпрограшним. У рецепті ми розповімо, як легко та швидко зробити найсмачніші картопляно-грибні драники по-білоруськи. Страва підходить для сніданку, вечері або обіднього перекушування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з лисичками" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте соус для драників. Вершки влийте в миску. У петрушки оберіть з гілочок листя і дрібно поріжте ножем. Всипте подрібнену петрушку в ємність із вершками.

Крок - 1
02

Лимон вимийте, розріжте навпіл і видавіть сік у масу. Робіть це через ситечко або руку, щоб у соус не потрапили зернятка.

Крок - 2
03

Часник очистіть від лушпиння, подрібніть і відправте в загальну масу. Посоліть і поперчіть до смаку. Влийте оливкову олію. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Соус готовий.

Крок - 3
04

Займіться драниками. Картоплю вимийте та очистіть від шкірки. Натріть картоплю на середній тертці.

Крок - 4
05

Всипте сіль, перемішайте і відставте хвилин на 15, щоб картопля дала сік.

Крок - 5
06

Гриби (бажано лісові, наприклад, лисички) очистіть від забруднень і наріжте або порвіть на невеликі шматочки.

Крок - 6
07

Терту картоплю відіжміть від соку. Всипте в картоплю гриби та вбийте яйце. Приправте до смаку чорним меленим перцем. Всипте борошно і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 7
08

Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії. Ложкою викладайте туди картопляне тісто, що вийшло, і формуйте коржики. Смажте їх до золотисто-коричневої скоринки з обох боків. На це піде приблизно 3-4 хвилини.

Крок - 8
09

Готові драники з грибами викладайте на тарілку сервіровки. Подавайте їх на стіл гарячими разом із раніше приготовленим вершковим соусом. Деруни виходять дуже смачними. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Молочний коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Молочний коктейль 15 2 1 з 5 - детальніше -
Соте - покроковий рецепт, фото 1 Соте 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з індички - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Швейцарське фондю - покроковий рецепт, фото 1 Швейцарське фондю 40 1 2 з 5 - детальніше -