Деруни з кабачків без яєць - проста, але апетитна страва, здатна здивувати приємним смаком і ароматом. У рецепті розповідається, як зробити класичні кабачкові деруни тільки з рослинних продуктів. Для соусу рекомендуємо використовувати вегетаріанський майонез. Страва підійде шанувальникам здорової їжі, веганам і тим, хто поститься.
Кабачки вимийте, просушіть, натріть на крупній тертці і викладіть в миску. Шкірку можна не знімати, особливо якщо кабачки молоді. Посоліть і поперчіть кабачкову масу за смаком.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і додайте в миску з кабачками.
Туди ж покладіть консервовані в олії в'ялені помідори, попередньо нарізавши невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і додайте в загальну миску.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів.
Лимон вимийте і висушіть. Акуратно зніміть цедру, намагаючись не зачепити білу частину, яка гірчить. Лимонну цедру теж покладіть в суміш.
Перемішайте інгредієнти до однорідності і додайте просіяне борошно. Ще раз все ретельно вимішайте. Тісто для дерунів без яєць готове.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Столовою ложкою викладайте туди кабачкове тісто і формуйте плоскі круглі коржі. Смажте їх на середньому вогні до рум'яності з обох сторін.
Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
Приготуйте соус для подачі. Для цього змішайте рослинний майонез, сіль, мелений чорний перець і подрібнений часник.
Готові деруни з кабачків без яєць викладіть на загальне блюдо і присипте подрібненою петрушкою. Подавайте деруни з раніше приготованим соусом на основі рослинного майонезу. Страва хоч і пісна, але дуже ароматна і смачна. Смачного!
Випадкові рецепти