Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни з кабачком

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1042 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Деруни з кабачком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Білоруська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Деруни з кабачком - різновид традиційних білоруських картопляних оладок (дерунів), тільки в ці, крім картоплі, додається ще й тертий кабачок. Такі деруни можуть бути повноцінною вегетаріанською стравою або гарніром до м'яса і риби. У будь-якому випадку вони дуже ніжні і смачні, а готуються просто і швидко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з кабачком" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії187 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для дерунів з кабачком. Картоплю, кабачки і яйця вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю (ми взяли червону, але підійде і звичайна) і часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Картоплю очистіть від шкірки.

Крок - 1
02

Натріть картоплю на крупній тертці. Слідом на тій же тертці натріть кабачки.

Крок - 2
03

З'єднайте в одній мисці терті кабачки і картоплю, додайте подрібнені цибулю і часник. Всипте пряну сванську сіль (або будь-яку трав'яну) і борошно. Вбийте яйця.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу і дайте суміші постояти хвилин 5-10, щоб виділилася рідина. Якщо рідини занадто багато, додайте ще трохи борошна.

Крок - 4
05

Приправте тісто для дерунів мускатним горіхом, сіллю і перцем за смаком і знову перемішайте.

Крок - 5
06

Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла і ложкою викладіть деруни. Смажте до зарум'янювання знизу (приблизно 2 хвилини). Потім акуратно переверніть оладки і обсмажте з іншого боку до готовності (теж приблизно 2 хвилини).

Крок - 6
07

Обсмажені деруни з кабачком викладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Продовжуйте готування до тих пір, поки тісто не закінчиться. Подавайте кабачкові деруни гарячими зі сметаною, свіжими овочами та зеленню. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Дієтичний салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний салат Цезар 40 4 3 з 5 - детальніше -
Дієтична шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Дієтична шаурма 80 4 3 з 5 - детальніше -
Соус болоньєзе з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньєзе з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -