Деруни з кабачком - різновид традиційних білоруських картопляних оладок (дерунів), тільки в ці, крім картоплі, додається ще й тертий кабачок. Такі деруни можуть бути повноцінною вегетаріанською стравою або гарніром до м'яса і риби. У будь-якому випадку вони дуже ніжні і смачні, а готуються просто і швидко.
Підготуйте інгредієнти для дерунів з кабачком. Картоплю, кабачки і яйця вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю (ми взяли червону, але підійде і звичайна) і часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Картоплю очистіть від шкірки.
Натріть картоплю на крупній тертці. Слідом на тій же тертці натріть кабачки.
З'єднайте в одній мисці терті кабачки і картоплю, додайте подрібнені цибулю і часник. Всипте пряну сванську сіль (або будь-яку трав'яну) і борошно. Вбийте яйця.
Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу і дайте суміші постояти хвилин 5-10, щоб виділилася рідина. Якщо рідини занадто багато, додайте ще трохи борошна.
Приправте тісто для дерунів мускатним горіхом, сіллю і перцем за смаком і знову перемішайте.
Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла і ложкою викладіть деруни. Смажте до зарум'янювання знизу (приблизно 2 хвилини). Потім акуратно переверніть оладки і обсмажте з іншого боку до готовності (теж приблизно 2 хвилини).
Обсмажені деруни з кабачком викладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Продовжуйте готування до тих пір, поки тісто не закінчиться. Подавайте кабачкові деруни гарячими зі сметаною, свіжими овочами та зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти