Укр
Рус
Деруни Другі страви Казахська кухня

Деруни з гарбуза

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

2059 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Деруни з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні пропоную рецепт всім відомої страви, але трохи незвичайної. Картопляні деруни люблять усі, але не всі знають, що є чудова альтернатива - деруни з гарбуза. Якщо ви ще ніколи не пробували таких млинців, думаю, якраз прийшов час приготувати гарбузові деруни і пригостити своїх домашніх цією яскравою і соковитою стравою. Повірте, рецепт пухнастих, високих осінніх млинчиків назавжди оселиться у вашому меню. Ці деруни гарні в будь-який час і зроблять ваш сніданок або вечерю веселою і смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи25.5 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування наших дерунів можна використовувати гарбуз будь-якого сорту і кольору, але я все ж рекомендую взяти гарбуз для каші оранжевого кольору. І, головне вибрати овоч стиглий, відмінної якості, без пошкоджень, тоді і деруни будуть неймовірно апетитними. Взяти гарбуз, обполоснути і розрізати на часточки. Після цього очистити овоч від шкірки, видалити насіння і м'якоть, порізати кубиками.

Крок - 1
02

На плиту помістити каструлю з водою, викласти в воду нарізаний гарбуз і довести до кипіння. Кип'ятити протягом 15 хвилин. Цього буде достатньо, щоб овоч легко піддавався подрібненню.

Крок - 2
03

Після відварювання гарбуз викласти на друшляк і дати стекти рідині.

Крок - 3
04

Відварені часточки гарбуза перекласти в чашу блендера і подрібнити в однорідну масу, по консистенції яка нагадує пюре. Можна, звичайно, спробувати просто перетерти картопляною толкачкой, але тоді будуть потраплятися дрібні шматочки. Тому, краще все-таки блендер.

Крок - 4
05

У глибоку миску засипати просіяне пшеничне борошно, додати не більше кількох ложок цукру, трохи присолити і приправити меленою корицею. Після цього додати попередньо збите вінцем яйце.

Крок - 5
06

Потім викласти в миску приготоване гарбузове пюре і добре перемішати, утворивши однорідну суміш для дерунів. Вона повинна бути не занадто рідкою, красивого жовтого кольору.

Крок - 6
07

На плиту помістити сковорідку, влити рослинну олію і добре розігріти. У розігріту олію ложкою викладати тісто, формуючи млинці круглої форми середнього розміру.

Крок - 7
08

Обсмажувати деруни з обох боків до рум'яної золотистої скоринки.

Крок - 8
09

Готові вироби викласти на тарілку. Апетитні, рум'яні, незвичайно ароматні деруни з гарбуза можна подавати до столу. Насолоджуйтесь самі і пригощайте своїх рідних. Ці пишні оладки смачні і самі по собі, але дуже добре поєднуються зі сметаною.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з тунцем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Багет з сиром і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Багет з сиром і зеленню 55 1 3 з 5 - детальніше -
Фондан в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в сковороді 80 3 3 з 5 - детальніше -