Сьогодні пропоную рецепт всім відомої страви, але трохи незвичайної. Картопляні деруни люблять усі, але не всі знають, що є чудова альтернатива - деруни з гарбуза. Якщо ви ще ніколи не пробували таких млинців, думаю, якраз прийшов час приготувати гарбузові деруни і пригостити своїх домашніх цією яскравою і соковитою стравою. Повірте, рецепт пухнастих, високих осінніх млинчиків назавжди оселиться у вашому меню. Ці деруни гарні в будь-який час і зроблять ваш сніданок або вечерю веселою і смачною.
Для приготування наших дерунів можна використовувати гарбуз будь-якого сорту і кольору, але я все ж рекомендую взяти гарбуз для каші оранжевого кольору. І, головне вибрати овоч стиглий, відмінної якості, без пошкоджень, тоді і деруни будуть неймовірно апетитними. Взяти гарбуз, обполоснути і розрізати на часточки. Після цього очистити овоч від шкірки, видалити насіння і м'якоть, порізати кубиками.
На плиту помістити каструлю з водою, викласти в воду нарізаний гарбуз і довести до кипіння. Кип'ятити протягом 15 хвилин. Цього буде достатньо, щоб овоч легко піддавався подрібненню.
Після відварювання гарбуз викласти на друшляк і дати стекти рідині.
Відварені часточки гарбуза перекласти в чашу блендера і подрібнити в однорідну масу, по консистенції яка нагадує пюре. Можна, звичайно, спробувати просто перетерти картопляною толкачкой, але тоді будуть потраплятися дрібні шматочки. Тому, краще все-таки блендер.
У глибоку миску засипати просіяне пшеничне борошно, додати не більше кількох ложок цукру, трохи присолити і приправити меленою корицею. Після цього додати попередньо збите вінцем яйце.
Потім викласти в миску приготоване гарбузове пюре і добре перемішати, утворивши однорідну суміш для дерунів. Вона повинна бути не занадто рідкою, красивого жовтого кольору.
На плиту помістити сковорідку, влити рослинну олію і добре розігріти. У розігріту олію ложкою викладати тісто, формуючи млинці круглої форми середнього розміру.
Обсмажувати деруни з обох боків до рум'яної золотистої скоринки.
Готові вироби викласти на тарілку. Апетитні, рум'яні, незвичайно ароматні деруни з гарбуза можна подавати до столу. Насолоджуйтесь самі і пригощайте своїх рідних. Ці пишні оладки смачні і самі по собі, але дуже добре поєднуються зі сметаною.
Випадкові рецепти