Деруни з цукіні - оригінальні оладки з кабачка. Готуються вони майже так само, як з картоплі, але деруни з цукіні корисніше і здоровіше картопляних. Пропонуємо легкий і швидкий рецепт кабачковий оладок, які стануть відмінним сніданком для дітей і дорослих.
Цукіні вимийте і висушіть. Обріжте кінчики з обох сторін і натріть овочі на середній терці.
Перекладіть терті цукіні в друшляк, всипте сіль, перемішайте і дайте суміші постояти кілька хвилин, а потім злийте сік, що утворився. В процесі зливання придавлюйте кабачки ложкою, щоб рідини вийшло якомога більше, інакше тісто вийде дуже рідким, і буде потрібно багато борошна.
Віджаті цукіні відправте в миску. Додайте куряче яйце, тертий пармезан (можна замінити іншим твердим сиром, який добре плавиться) і подрібнений часник. Всипте попередньо просіяне борошно і розпушувач для тіста. Поперчіть суміш за смаком і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Змастіть антипригарну сковороду оливковою олією і поставте на плиту на середній вогонь. Замість оливкової можна використовувати будь-яке інше рослинне масло, відповідне для смаження: соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне і т. п. Коли масло розігріється, столовою ложкою викладіть в центр сковороди кабачкове тісто, злегка притисніть зверху, щоб зробити пласт тонше, і смажте дерун до золотистого кольору з обох сторін.
Посмажте так всі оладки і гіркою викладіть на тарілку. Подавайте деруни з цукіні на стіл гарячими. В якості соусу до них найкраще підійде сметана. Це простий, смачний і корисний сніданок для всієї родини. Смачного!
Випадкові рецепти