Укр
Рус

Деруни з часником

( 4.9091 4 522 22 оцінки)
1694 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни з часником - покроковий рецепт, фото 1

опис

Думаю, зі мною погодиться кожен, що картопля в нашому житті - це овоч, без якого не обходиться жодне застілля. До того ж, з картоплі можна приготувати дуже багато всіляких страв. І серед них не останнє місце займають деруни. І хоча ця закуска вважається національним надбанням білоруської кухні, ми з вами ніколи не зможемо відмовитися від цієї смакоти. Тим більше, що приготувати страву не складає абсолютно ніяких труднощів у себе на кухні. Якщо ви вже готові приготувати смачні картопляні оладки на вечерю, пропоную приготувати рум'яні й ароматні деруни з часником.

Інгредієнти

  • Картопля 0.5 кг.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 5 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Майоран 1 щіп.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Сметана 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже проста і смачна їжа, тому давайте негайно приступимо до готування. Насамперед займемося картоплею. Бульби добре промиваємо і чистимо від шкірки.

Крок - 1
02

Потім застилаємо в глибоку ємність бавовняну серветку і ставимо тертку.

Крок - 2
03

Очищену картоплю тремо на більш дрібну сторону терки, а коли вона буде вся потертою, загортаємо серветку вузликом і добре віджимаємо. При цьому зайва рідина з картоплі відціджується.

Крок - 3
04

Розгортаємо серветку і викладаємо потерту картоплю в глибоку миску.

Крок - 4
05

Пару зубків часнику чистимо від лушпиння і видавлюємо чеснокодавку в натерту картоплю.

Крок - 5
06

Потім суміш картоплі з часником трохи солимо і вбиваємо туди ж яйце. Після цього додаємо до картоплі борошно, а ще трохи сушеного майорану.

Крок - 6
07

Тепер беремо зелень цибулі, буквально половину пучка, обполіскуємо і трохи обсушивши, дрібно нарізаємо кільцями.

Крок - 7
08

Подрібнену цибулю додаємо в ємність з іншими підготовленими інгредієнтами і все ретельно перемішуємо.

Крок - 8
09

Вимішуємо до тих пір, поки не вийде приємне і гладке тісто, при необхідності можна додати більше борошна.

Крок - 9
10

Ставимо на плиту сковорідку і вливаємо олію, добре розігріваємо. Дерев'яною ложкою викладаємо в сковорідку з олією масу для дерунів і формуємо млинці.

Крок - 10
11

До речі, масла має бути достатня кількість, щоб деруни в маслі кипіли. Обсмажуємо деруни до рум'яності і перевертаємо за допомогою двох лопаток на іншу сторону.

Крок - 11
12

Смажимо ще хвилини 4 до рум'яної скоринки і знімаємо лопаткою, викладаючи на паперову серветку, щоб трохи видалити з дерунів зайвого жиру. А тепер будемо готуватися до подачі дерунів з часником до столу.

Крок - 12
13

У невелику розетку викладаємо сметану, видавлюємо через чеснокодавку зубчик часнику і перемішуємо. Деруни з часником викладаємо на тарілку, посипаємо нашаткованою зеленню цибулі. Подаємо на стіл разом зі сметаною, яку теж можна посипати зеленою цибулею, при бажанні, звичайно.  

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти