Укр
Рус
Деруни Другі страви Казахська кухня

Деруни з часником

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2364 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Деруни з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Думаю, зі мною погодиться кожен, що картопля в нашому житті - це овоч, без якого не обходиться жодне застілля. До того ж, з картоплі можна приготувати дуже багато всіляких страв. І серед них не останнє місце займають деруни. І хоча ця закуска вважається національним надбанням білоруської кухні, ми з вами ніколи не зможемо відмовитися від цієї смакоти. Тим більше, що приготувати страву не складає абсолютно ніяких труднощів у себе на кухні. Якщо ви вже готові приготувати смачні картопляні оладки на вечерю, пропоную приготувати рум'яні й ароматні деруни з часником.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни з часником" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи20.9 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже проста і смачна їжа, тому давайте негайно приступимо до готування. Насамперед займемося картоплею. Бульби добре промиваємо і чистимо від шкірки.

Крок - 1
02

Потім застилаємо в глибоку ємність бавовняну серветку і ставимо тертку.

Крок - 2
03

Очищену картоплю тремо на більш дрібну сторону терки, а коли вона буде вся потертою, загортаємо серветку вузликом і добре віджимаємо. При цьому зайва рідина з картоплі відціджується.

Крок - 3
04

Розгортаємо серветку і викладаємо потерту картоплю в глибоку миску.

Крок - 4
05

Пару зубків часнику чистимо від лушпиння і видавлюємо чеснокодавку в натерту картоплю.

Крок - 5
06

Потім суміш картоплі з часником трохи солимо і вбиваємо туди ж яйце. Після цього додаємо до картоплі борошно, а ще трохи сушеного майорану.

Крок - 6
07

Тепер беремо зелень цибулі, буквально половину пучка, обполіскуємо і трохи обсушивши, дрібно нарізаємо кільцями.

Крок - 7
08

Подрібнену цибулю додаємо в ємність з іншими підготовленими інгредієнтами і все ретельно перемішуємо.

Крок - 8
09

Вимішуємо до тих пір, поки не вийде приємне і гладке тісто, при необхідності можна додати більше борошна.

Крок - 9
10

Ставимо на плиту сковорідку і вливаємо олію, добре розігріваємо. Дерев'яною ложкою викладаємо в сковорідку з олією масу для дерунів і формуємо млинці.

Крок - 10
11

До речі, масла має бути достатня кількість, щоб деруни в маслі кипіли. Обсмажуємо деруни до рум'яності і перевертаємо за допомогою двох лопаток на іншу сторону.

Крок - 11
12

Смажимо ще хвилини 4 до рум'яної скоринки і знімаємо лопаткою, викладаючи на паперову серветку, щоб трохи видалити з дерунів зайвого жиру. А тепер будемо готуватися до подачі дерунів з часником до столу.

Крок - 12
13

У невелику розетку викладаємо сметану, видавлюємо через чеснокодавку зубчик часнику і перемішуємо. Деруни з часником викладаємо на тарілку, посипаємо нашаткованою зеленню цибулі. Подаємо на стіл разом зі сметаною, яку теж можна посипати зеленою цибулею, при бажанні, звичайно.  

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Перець фарширований капустою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк з випічкою - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з випічкою 100 3 3 з 5 - детальніше -
Сирний торт Сльози ангела - покроковий рецепт, фото 1 Сирний торт Сльози ангела 80 4 3 з 5 - детальніше -