Укр
Рус
thermomix thermomix

Деруни з часником

1670 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни з часником - покроковий рецепт, фото 1

опис

Думаю, зі мною погодиться кожен, що картопля в нашому житті - це овоч, без якого не обходиться жодне застілля. До того ж, з картоплі можна приготувати дуже багато всіляких страв. І серед них не останнє місце займають деруни. І хоча ця закуска вважається національним надбанням білоруської кухні, ми з вами ніколи не зможемо відмовитися від цієї смакоти. Тим більше, що приготувати страву не складає абсолютно ніяких труднощів у себе на кухні. Якщо ви вже готові приготувати смачні картопляні оладки на вечерю, пропоную приготувати рум'яні й ароматні деруни з часником.

Інгредієнти

  • Картопля 0.5 кг.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 5 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Майоран 1 щіп.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Сметана 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Дуже проста і смачна їжа, тому давайте негайно приступимо до готування. Насамперед займемося картоплею. Бульби добре промиваємо і чистимо від шкірки.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім застилаємо в глибоку ємність бавовняну серветку і ставимо тертку.

    Крок - 2
  3. 03

    Очищену картоплю тремо на більш дрібну сторону терки, а коли вона буде вся потертою, загортаємо серветку вузликом і добре віджимаємо. При цьому зайва рідина з картоплі відціджується.

    Крок - 3
  4. 04

    Розгортаємо серветку і викладаємо потерту картоплю в глибоку миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Пару зубків часнику чистимо від лушпиння і видавлюємо чеснокодавку в натерту картоплю.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім суміш картоплі з часником трохи солимо і вбиваємо туди ж яйце. Після цього додаємо до картоплі борошно, а ще трохи сушеного майорану.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер беремо зелень цибулі, буквально половину пучка, обполіскуємо і трохи обсушивши, дрібно нарізаємо кільцями.

    Крок - 7
  8. 08

    Подрібнену цибулю додаємо в ємність з іншими підготовленими інгредієнтами і все ретельно перемішуємо.

    Крок - 8
  9. 09

    Вимішуємо до тих пір, поки не вийде приємне і гладке тісто, при необхідності можна додати більше борошна.

    Крок - 9
  10. 10

    Ставимо на плиту сковорідку і вливаємо олію, добре розігріваємо. Дерев'яною ложкою викладаємо в сковорідку з олією масу для дерунів і формуємо млинці.

    Крок - 10
  11. 11

    До речі, масла має бути достатня кількість, щоб деруни в маслі кипіли. Обсмажуємо деруни до рум'яності і перевертаємо за допомогою двох лопаток на іншу сторону.

    Крок - 11
  12. 12

    Смажимо ще хвилини 4 до рум'яної скоринки і знімаємо лопаткою, викладаючи на паперову серветку, щоб трохи видалити з дерунів зайвого жиру. А тепер будемо готуватися до подачі дерунів з часником до столу.

    Крок - 12
  13. 13

    У невелику розетку викладаємо сметану, видавлюємо через чеснокодавку зубчик часнику і перемішуємо. Деруни з часником викладаємо на тарілку, посипаємо нашаткованою зеленню цибулі. Подаємо на стіл разом зі сметаною, яку теж можна посипати зеленою цибулею, при бажанні, звичайно.  

    Крок - 13

Оцінити рецепт