Думаю, зі мною погодиться кожен, що картопля в нашому житті - це овоч, без якого не обходиться жодне застілля. До того ж, з картоплі можна приготувати дуже багато всіляких страв. І серед них не останнє місце займають деруни. І хоча ця закуска вважається національним надбанням білоруської кухні, ми з вами ніколи не зможемо відмовитися від цієї смакоти. Тим більше, що приготувати страву не складає абсолютно ніяких труднощів у себе на кухні. Якщо ви вже готові приготувати смачні картопляні оладки на вечерю, пропоную приготувати рум'яні й ароматні деруни з часником.
Дуже проста і смачна їжа, тому давайте негайно приступимо до готування. Насамперед займемося картоплею. Бульби добре промиваємо і чистимо від шкірки.
Потім застилаємо в глибоку ємність бавовняну серветку і ставимо тертку.
Очищену картоплю тремо на більш дрібну сторону терки, а коли вона буде вся потертою, загортаємо серветку вузликом і добре віджимаємо. При цьому зайва рідина з картоплі відціджується.
Розгортаємо серветку і викладаємо потерту картоплю в глибоку миску.
Пару зубків часнику чистимо від лушпиння і видавлюємо чеснокодавку в натерту картоплю.
Потім суміш картоплі з часником трохи солимо і вбиваємо туди ж яйце. Після цього додаємо до картоплі борошно, а ще трохи сушеного майорану.
Тепер беремо зелень цибулі, буквально половину пучка, обполіскуємо і трохи обсушивши, дрібно нарізаємо кільцями.
Подрібнену цибулю додаємо в ємність з іншими підготовленими інгредієнтами і все ретельно перемішуємо.
Вимішуємо до тих пір, поки не вийде приємне і гладке тісто, при необхідності можна додати більше борошна.
Ставимо на плиту сковорідку і вливаємо олію, добре розігріваємо. Дерев'яною ложкою викладаємо в сковорідку з олією масу для дерунів і формуємо млинці.
До речі, масла має бути достатня кількість, щоб деруни в маслі кипіли. Обсмажуємо деруни до рум'яності і перевертаємо за допомогою двох лопаток на іншу сторону.
Смажимо ще хвилини 4 до рум'яної скоринки і знімаємо лопаткою, викладаючи на паперову серветку, щоб трохи видалити з дерунів зайвого жиру. А тепер будемо готуватися до подачі дерунів з часником до столу.
У невелику розетку викладаємо сметану, видавлюємо через чеснокодавку зубчик часнику і перемішуємо. Деруни з часником викладаємо на тарілку, посипаємо нашаткованою зеленню цибулі. Подаємо на стіл разом зі сметаною, яку теж можна посипати зеленою цибулею, при бажанні, звичайно.
Випадкові рецепти