Укр
Рус
thermomix thermomix
Деруни Другі страви Білоруська кухня

Деруни в духовці картопляні

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Деруни в духовці картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Золотисті або більш коричневі, тонкі, приємно хрусткі і дуже картопляні швидкі деруни картопляні в духовці - відмінний обід або вечеря для вашої родини.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Борошно 1 ст.л
  • Масло рослинне 20 мл.
  • Кріп 1 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Картопля 300 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Бульби картоплі промийте від грунту. Очистіть шкірку, знімаючи її ножем або овочечисткою. Знову сполосніть. Натріть картоплю на крупну тертку в глибоку миску, таким чином, з неї буде виділятися менше соку.

    Крок - 1
  2. 02

    Розбийте в окрему миску курячі яйця кімнатної температури. Перевірте, щоб в них не було випадково потрапившої шкаралупи (не завжди приємно, коли вона потрапляє на зуби), і вони були не зіпсованими. Тільки тоді надішліть їх у миску з картоплею.

    Крок - 2
  3. 03

    Ріпчасту цибулю середнього розміру і зубки часнику очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці і перекладіть цибульне і часникове пюре в миску з натертою картоплею (часник можете пропустити і через прес).

    Крок - 3
  4. 04

    Приправте всі інгредієнти чорним меленим перцем, посоліть за своїм смаком. Промийте і висушіть зелень кропу паперовим рушником. Відберіть тільки дрібні гілочки без грубих стебел. Дрібно наріжте. Перекладіть в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Також до тіста додайте рослинне масло, щоб під час запікання дерунів в духовці вони не прилипли до листа або пергаменту. Насипте в миску просіяне борошно. Ретельно перемішайте ложкою або виделкою, чим найбільше вам зручно, всі інгредієнти для дерунів. Поки відставте тісто.

    Крок - 5
  6. 06

    Підготуйте лист. Відріжте шматок пергаментного паперу, відповідного розміру вашому листу. Застеліть його. Щоб лист пергаменту не ковзав, попередньо можна побризкати водою деко.

    Крок - 6
  7. 07

    Деко підготовлений, приступайте до тіста. Наберіть ложкою тісто і покладіть його на деко. Зверху трохи притисніть тісто, формуючи невеликої товщини круглі млинці. Увімкніть духовку. Встановіть температуру 180 градусів. Поставте деко з дерунами в гарячу духовку на15-20 хвилин. Або поки тісто не стане золотистого кольору. Готові деруни картопляні подавайте гарячими зі сметаною. Смачного.

    Крок - 7

Оцінити рецепт