Золотисті або більш коричневі, тонкі, приємно хрусткі і дуже картопляні швидкі деруни картопляні в духовці - відмінний обід або вечеря для вашої родини.
Бульби картоплі промийте від грунту. Очистіть шкірку, знімаючи її ножем або овочечисткою. Знову сполосніть. Натріть картоплю на крупну тертку в глибоку миску, таким чином, з неї буде виділятися менше соку.
Розбийте в окрему миску курячі яйця кімнатної температури. Перевірте, щоб в них не було випадково потрапившої шкаралупи (не завжди приємно, коли вона потрапляє на зуби), і вони були не зіпсованими. Тільки тоді надішліть їх у миску з картоплею.
Ріпчасту цибулю середнього розміру і зубки часнику очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці і перекладіть цибульне і часникове пюре в миску з натертою картоплею (часник можете пропустити і через прес).
Приправте всі інгредієнти чорним меленим перцем, посоліть за своїм смаком. Промийте і висушіть зелень кропу паперовим рушником. Відберіть тільки дрібні гілочки без грубих стебел. Дрібно наріжте. Перекладіть в миску.
Також до тіста додайте рослинне масло, щоб під час запікання дерунів в духовці вони не прилипли до листа або пергаменту. Насипте в миску просіяне борошно. Ретельно перемішайте ложкою або виделкою, чим найбільше вам зручно, всі інгредієнти для дерунів. Поки відставте тісто.
Підготуйте лист. Відріжте шматок пергаментного паперу, відповідного розміру вашому листу. Застеліть його. Щоб лист пергаменту не ковзав, попередньо можна побризкати водою деко.
Деко підготовлений, приступайте до тіста. Наберіть ложкою тісто і покладіть його на деко. Зверху трохи притисніть тісто, формуючи невеликої товщини круглі млинці. Увімкніть духовку. Встановіть температуру 180 градусів. Поставте деко з дерунами в гарячу духовку на15-20 хвилин. Або поки тісто не стане золотистого кольору. Готові деруни картопляні подавайте гарячими зі сметаною. Смачного.
Випадкові рецепти