Можливо, ви скажете, що дуже складно здивувати своїх рідних такою простою стравою, як деруни. Але, дорогі мої, не поспішайте робити такі категоричні висновки. Я можу запропонувати вам абсолютно новий варіант і подачу цієї страви. Давайте спробуємо приготувати деруни з грибами, незвичайні, фантастично смачні і ароматні. Якщо у вашому будинку звикли до традиційних драників і вони вам подобаються, тоді цей рецепт точно припаде до душі вашій родині і вони назавжди утвердяться на вашому столі.
Деруни чудові самі по собі, а з грибами - це просто смакота. В першу чергу приготуємо начинку для дерунів. На сковорідку викладаємо невелику кількість м'ясного фаршу і помішуючи трохи обсмажуємо. Жир на сковорідку не додаємо, так як його достатньо в фарші.
Потім кидаємо колечка цибулі - порею, перемішуємо і додаємо дрібно нарізані гриби печериці.
Після цього вміст сковорідки солимо, додаємо мелений майоран і мелений перець.
Все добре перемішуємо, трохи присмажуємо і додаємо нашатковану зелень цибулі і кропу. Все перемішавши, смажимо до готовності грибів і фаршу. Знімаємо сковорідку з плити і відставляємо.
Тепер будемо готувати тісто для дерунів. Чистимо і миємо картоплю, ріжемо на частини і кидаємо в кухонний комбайн.
Цибулину очищаємо від лушпиння, розрізаємо на чверті і теж відправляємо до картоплі. За допомогою комбайна подрібнюємо картоплю з цибулею в пюреобразну масу.
Викладаємо картопляну масу в миску, додаємо туди борошно і крохмаль.
Потім додаємо туди яйце, солимо і трохи перчимо. Після цього видавлюємо в миску сік половини лимона. Лимонна кислота потрібна для того, щоб не темнішала подрібнена картопля.
Всі інгредієнти добре перемішуємо і тісто для дерунів готове.
Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо трохи рослинного масла і викладаємо ложкою тісто на сковорідку, формуючи млинці. Смажимо деруни до рум'яності з обох сторін, приблизно по 2 хвилини.
Підсмажені деруни викладаємо у форму для запікання, зверху викладаємо грибну начинку.
Твердий сир тремо на тертку і посипаємо їм кожен дерун. Відправляємо форму з дерунами в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо їх протягом 3-4 хвилин.
Ось тепер деруни з грибами потрібно дістати з духовки, викласти на тарілку і можна подавати до столу, полив перед подачею кетчупом.
Випадкові рецепти