Укр
Рус
thermomix thermomix
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни з грибами

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Можливо, ви скажете, що дуже складно здивувати своїх рідних такою простою стравою, як деруни. Але, дорогі мої, не поспішайте робити такі категоричні висновки. Я можу запропонувати вам абсолютно новий варіант і подачу цієї страви. Давайте спробуємо приготувати деруни з грибами, незвичайні, фантастично смачні і ароматні. Якщо у вашому будинку звикли до традиційних драників і вони вам подобаються, тоді цей рецепт точно припаде до душі вашій родині і вони назавжди утвердяться на вашому столі.

Інгредієнти

  • Сир твердий 20 г.
  • сік лимонний 1/2 скл.
  • Крохмаль 1 скл.
  • Борошно 1 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 7 шт.
  • Майоран 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Печериці 250 г.
  • Петрушка 1 ст.л
  • Зелена цибуля 30 г.
  • Фарш м’ясний 150 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Деруни чудові самі по собі, а з грибами - це просто смакота. В першу чергу приготуємо начинку для дерунів. На сковорідку викладаємо невелику кількість м'ясного фаршу і помішуючи трохи обсмажуємо. Жир на сковорідку не додаємо, так як його достатньо в фарші.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім кидаємо колечка цибулі - порею, перемішуємо і додаємо дрібно нарізані гриби печериці.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього вміст сковорідки солимо, додаємо мелений майоран і мелений перець.

    Крок - 3
  4. 04

    Все добре перемішуємо, трохи присмажуємо і додаємо нашатковану зелень цибулі і кропу. Все перемішавши, смажимо до готовності грибів і фаршу. Знімаємо сковорідку з плити і відставляємо.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер будемо готувати тісто для дерунів. Чистимо і миємо картоплю, ріжемо на частини і кидаємо в кухонний комбайн.

    Крок - 5
  6. 06

    Цибулину очищаємо від лушпиння, розрізаємо на чверті і теж відправляємо до картоплі. За допомогою комбайна подрібнюємо картоплю з цибулею в пюреобразну масу.

    Крок - 6
  7. 07

    Викладаємо картопляну масу в миску, додаємо туди борошно і крохмаль.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім додаємо туди яйце, солимо і трохи перчимо. Після цього видавлюємо в миску сік половини лимона. Лимонна кислота потрібна для того, щоб не темнішала подрібнена картопля.

    Крок - 8
  9. 09

    Всі інгредієнти добре перемішуємо і тісто для дерунів готове.

    Крок - 9
  10. 10

    Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо трохи рослинного масла і викладаємо ложкою тісто на сковорідку, формуючи млинці. Смажимо деруни до рум'яності з обох сторін, приблизно по 2 хвилини.

    Крок - 10
  11. 11

    Підсмажені деруни викладаємо у форму для запікання, зверху викладаємо грибну начинку.

    Крок - 11
  12. 12

    Твердий сир тремо на тертку і посипаємо їм кожен дерун. Відправляємо форму з дерунами в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо їх протягом 3-4 хвилин.

    Крок - 12
  13. 13

    Ось тепер деруни з грибами потрібно дістати з духовки, викласти на тарілку і можна подавати до столу, полив перед подачею кетчупом.

    Крок - 13

Оцінити рецепт