Нескінченно смачний і дуже простий у приготуванні рецепт дерунів. Обов'язково спробуйте їх хоч раз. Якщо у вас під рукою немає моцарели, ви можете замінити її простим ферментованим сиром.
Для початку очистіть від шкірки велику картоплю. Розріжте кожну картоплю на більш дрібні шматки і покладіть в невелику каструлю. Залийте картоплю водою, повністю покривши овоч, добре посоліть і відправте каструлю на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього і варіть картоплю до повної готовності, близько 20-25 хвилин. Потім перекладіть відварену картоплю в глибоку миску і з допомогою кухонного товкача розімніть в пюре.
Далі очистіть крабові палички і викладіть їх на обробну дошку. Краще використовувати в цьому рецепті незаморожений продукт. Наріжте палички дуже дрібно або ж натріть на дрібній тертці. Надішліть подрібнені крабові палички в миску з раніше підготовленим картопляним пюре.
Потім натріть на дрібній тертці твердий сир (виберіть на свій смак) і сир моцарелла. Надішліть натерті сири в миску до картопляної маси.
Тепер в невеликій мисочці виделкою збийте до однорідної маси куряче яйце. Залийте яєчну суміш в миску до решти продуктів, засипте так само заздалегідь просіяне борошно і попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем за смаком і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Нагрійте в невеликій сковороді трохи рослинного масла. Трохи змоченими у воді руками створіть невеликі оладки вручну з підготовленої картопляної суміші.
Викладіть картопляні оладки на розпечену сковороду і добре запікайте по обидва боки, до утворення золотистої скоринки. До речі, якщо при ліпленні млинців тісто буде сильно липнути до рук, додайте в нього ще трохи борошна, тому що картопля буває з різною кількістю крохмалю і іноді може знадобитися трохи більше. Готові картопляні деруни викладіть на тарілку і подавайте зі сметаною, прикрасивши зеленню.
Випадкові рецепти