Укр
Рус
Деруни Другі страви Кавказська кухня

Деруни (оладки)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

692 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Деруни (оладки) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Нескінченно смачний і дуже простий у приготуванні рецепт дерунів. Обов'язково спробуйте їх хоч раз. Якщо у вас під рукою немає моцарели, ви можете замінити її простим ферментованим сиром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни (оладки)" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи15.5 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистіть від шкірки велику картоплю. Розріжте кожну картоплю на більш дрібні шматки і покладіть в невелику каструлю. Залийте картоплю водою, повністю покривши овоч, добре посоліть і відправте каструлю на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього і варіть картоплю до повної готовності, близько 20-25 хвилин. Потім перекладіть відварену картоплю в глибоку миску і з допомогою кухонного товкача розімніть в пюре.

Крок - 1
02

Далі очистіть крабові палички і викладіть їх на обробну дошку. Краще використовувати в цьому рецепті незаморожений продукт. Наріжте палички дуже дрібно або ж натріть на дрібній тертці. Надішліть подрібнені крабові палички в миску з раніше підготовленим картопляним пюре.

Крок - 2
03

Потім натріть на дрібній тертці твердий сир (виберіть на свій смак) і сир моцарелла. Надішліть натерті сири в миску до картопляної маси.

Крок - 3
04

Тепер в невеликій мисочці виделкою збийте до однорідної маси куряче яйце. Залийте яєчну суміш в миску до решти продуктів, засипте так само заздалегідь просіяне борошно і попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем за смаком і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Нагрійте в невеликій сковороді трохи рослинного масла. Трохи змоченими у воді руками створіть невеликі оладки вручну з підготовленої картопляної суміші.

Крок - 5
06

Викладіть картопляні оладки на розпечену сковороду і добре запікайте по обидва боки, до утворення золотистої скоринки. До речі, якщо при ліпленні млинців тісто буде сильно липнути до рук, додайте в нього ще трохи борошна, тому що картопля буває з різною кількістю крохмалю і іноді може знадобитися трохи більше. Готові картопляні деруни викладіть на тарілку і подавайте зі сметаною, прикрасивши зеленню.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Горілка - покроковий рецепт, фото 1 Горілка 15 1 2 з 5 - детальніше -
Пельмені з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичини 70 6 4 з 5 - детальніше -
М’ясні фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні фрикадельки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з авокадо 30 2 2 з 5 - детальніше -