Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни найпростіший рецепт

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

2029 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Деруни найпростіший рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Знайти людину, яка не любить страви з картоплі, досить складно. Адже такого розмаїття страв, як з цього, мабуть найпопулярнішого овоча, спробуй знайти. Картопля в будь-якому вигляді смачна, а особливо незвичайний смак її проявляється в приготуванні такої страви, як деруни. І хоч це страва вважається традиційною стравою білорусів, я впевнений, що таким її вважають багато народів світу. Способів приготування млинців з картоплі безліч, адже скільки господинь стільки і варіантів. Зараз розглянемо найпростіший рецепт дерунів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни найпростіший рецепт" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири31.5 гр.
  • Вуглеводи11.7 гр.
  • Калорії343 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готові порадувати своїх близьких смачними пишними рум'яними дерунами, давайте це зробимо легко. Для початку велику картоплю очищаємо від шкірки і добре вимиваємо. Як вже говорилося, суперечок про те як натирати картоплю багато. Дехто запевняє, що картопля повинна бути подрібнена до стану пюре, але це зовсім не обов'язково. І ми з вами подрібнюємо її на крупній тертці.

Крок - 1
02

  У глибоку посудину поміщаємо бавовняний відріз тканини і викладаємо на нього натерту картоплю.

Крок - 2
03

Так само чистимо від лушпиння цибулину і тремо теж на крупній тертці. Потерту цибулю поміщаємо в ємність з картоплею.

Крок - 3
04

Загортаємо тканину з потертими овочами і віджимаємо, щоб стекла рідина. Після цього перекладаємо приготовлену суміш в миску.

Крок - 4
05

Розбиваємо в окрему посудину яйце, добре збиваємо його і вливаємо в потерту картопляну суміш.

Крок - 5
06

Після цього посипаємо сіллю і трохи перчимо, перемішуємо за допомогою дерев'яної лопатки.

Крок - 6
07

Потім додаємо борошно і знову добре все змішуємо. Занадто багато борошна не потрібно, але додавати його потрібно, щоб приготована картопляна суміш була не дуже рідкою.

Крок - 7
08

Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо досить велику кількість рослинного масла і добре розігріваємо. Потім трохи зменшуємо вогонь і викладаємо в сковорідку з киплячою олією приготовлену картопляну суміш круглими гірками. Трохи притискаємо кожен кружок, формуючи млинець і смажимо до рум'яної скоринки.

Крок - 8
09

Потім за допомогою двох кулінарних лопаток перевертаємо акуратно кожен картопляний млинець і обсмажуємо так само до рум'яності з іншого боку.

Крок - 9
10

Підсмажені деруни викладаємо на паперову серветку, щоб трохи стекло зайве масло і апетитні рум'яні картопляні вироби були не надто жирними.

Крок - 10
11

Таким чином готуємо до повного використання приготовленої картопляної суміші. Готові неймовірно смачні деруни, проиготовані за найпростішим рецептом, подавайте зі сметаною і яблучним соусом, приправивши подрібненою зеленню цибулі. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рибний салат мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Рибний салат мімоза 40 3 3 з 5 - детальніше -
Пончики на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сухих дріжджах 75 4 3 з 5 - детальніше -
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1 Бограч по-закарпатськи 65 4 3 з 5 - детальніше -