Укр
Рус
thermomix thermomix
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни найпростіший рецепт

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни найпростіший рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Знайти людину, яка не любить страви з картоплі, досить складно. Адже такого розмаїття страв, як з цього, мабуть найпопулярнішого овоча, спробуй знайти. Картопля в будь-якому вигляді смачна, а особливо незвичайний смак її проявляється в приготуванні такої страви, як деруни. І хоч це страва вважається традиційною стравою білорусів, я впевнений, що таким її вважають багато народів світу. Способів приготування млинців з картоплі безліч, адже скільки господинь стільки і варіантів. Зараз розглянемо найпростіший рецепт дерунів.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Яйце 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 4 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Готові порадувати своїх близьких смачними пишними рум'яними дерунами, давайте це зробимо легко. Для початку велику картоплю очищаємо від шкірки і добре вимиваємо. Як вже говорилося, суперечок про те як натирати картоплю багато. Дехто запевняє, що картопля повинна бути подрібнена до стану пюре, але це зовсім не обов'язково. І ми з вами подрібнюємо її на крупній тертці.

    Крок - 1
  2. 02

      У глибоку посудину поміщаємо бавовняний відріз тканини і викладаємо на нього натерту картоплю.

    Крок - 2
  3. 03

    Так само чистимо від лушпиння цибулину і тремо теж на крупній тертці. Потерту цибулю поміщаємо в ємність з картоплею.

    Крок - 3
  4. 04

    Загортаємо тканину з потертими овочами і віджимаємо, щоб стекла рідина. Після цього перекладаємо приготовлену суміш в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Розбиваємо в окрему посудину яйце, добре збиваємо його і вливаємо в потерту картопляну суміш.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього посипаємо сіллю і трохи перчимо, перемішуємо за допомогою дерев'яної лопатки.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім додаємо борошно і знову добре все змішуємо. Занадто багато борошна не потрібно, але додавати його потрібно, щоб приготована картопляна суміш була не дуже рідкою.

    Крок - 7
  8. 08

    Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо досить велику кількість рослинного масла і добре розігріваємо. Потім трохи зменшуємо вогонь і викладаємо в сковорідку з киплячою олією приготовлену картопляну суміш круглими гірками. Трохи притискаємо кожен кружок, формуючи млинець і смажимо до рум'яної скоринки.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім за допомогою двох кулінарних лопаток перевертаємо акуратно кожен картопляний млинець і обсмажуємо так само до рум'яності з іншого боку.

    Крок - 9
  10. 10

    Підсмажені деруни викладаємо на паперову серветку, щоб трохи стекло зайве масло і апетитні рум'яні картопляні вироби були не надто жирними.

    Крок - 10
  11. 11

    Таким чином готуємо до повного використання приготовленої картопляної суміші. Готові неймовірно смачні деруни, проиготовані за найпростішим рецептом, подавайте зі сметаною і яблучним соусом, приправивши подрібненою зеленню цибулі. Смачного.

    Крок - 11

Оцінити рецепт