Знайти людину, яка не любить страви з картоплі, досить складно. Адже такого розмаїття страв, як з цього, мабуть найпопулярнішого овоча, спробуй знайти. Картопля в будь-якому вигляді смачна, а особливо незвичайний смак її проявляється в приготуванні такої страви, як деруни. І хоч це страва вважається традиційною стравою білорусів, я впевнений, що таким її вважають багато народів світу. Способів приготування млинців з картоплі безліч, адже скільки господинь стільки і варіантів. Зараз розглянемо найпростіший рецепт дерунів.
Готові порадувати своїх близьких смачними пишними рум'яними дерунами, давайте це зробимо легко. Для початку велику картоплю очищаємо від шкірки і добре вимиваємо. Як вже говорилося, суперечок про те як натирати картоплю багато. Дехто запевняє, що картопля повинна бути подрібнена до стану пюре, але це зовсім не обов'язково. І ми з вами подрібнюємо її на крупній тертці.
У глибоку посудину поміщаємо бавовняний відріз тканини і викладаємо на нього натерту картоплю.
Так само чистимо від лушпиння цибулину і тремо теж на крупній тертці. Потерту цибулю поміщаємо в ємність з картоплею.
Загортаємо тканину з потертими овочами і віджимаємо, щоб стекла рідина. Після цього перекладаємо приготовлену суміш в миску.
Розбиваємо в окрему посудину яйце, добре збиваємо його і вливаємо в потерту картопляну суміш.
Після цього посипаємо сіллю і трохи перчимо, перемішуємо за допомогою дерев'яної лопатки.
Потім додаємо борошно і знову добре все змішуємо. Занадто багато борошна не потрібно, але додавати його потрібно, щоб приготована картопляна суміш була не дуже рідкою.
Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо досить велику кількість рослинного масла і добре розігріваємо. Потім трохи зменшуємо вогонь і викладаємо в сковорідку з киплячою олією приготовлену картопляну суміш круглими гірками. Трохи притискаємо кожен кружок, формуючи млинець і смажимо до рум'яної скоринки.
Потім за допомогою двох кулінарних лопаток перевертаємо акуратно кожен картопляний млинець і обсмажуємо так само до рум'яності з іншого боку.
Підсмажені деруни викладаємо на паперову серветку, щоб трохи стекло зайве масло і апетитні рум'яні картопляні вироби були не надто жирними.
Таким чином готуємо до повного використання приготовленої картопляної суміші. Готові неймовірно смачні деруни, проиготовані за найпростішим рецептом, подавайте зі сметаною і яблучним соусом, приправивши подрібненою зеленню цибулі. Смачного.
Випадкові рецепти