Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни на крупній тертці

( 4.9412 4 517 17 оцінок)
1902 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни на крупній тертці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Деруни - знаменита страва з натертої картоплі. У різних варіантах ця страва може зустрітися практично у всіх країнах світу. Ми хочемо вам представити рецепт дерунів натертих на крупній тертці, який точно полюбить вся ваша сім'я. Вони виходять дуже ситними, ароматними, ніжними і з золотистою хрусткою скоринкою. А додайте сметану і страва розлетиться на ура.

Інгредієнти

  • Сметана 1/4 скл.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Розпушувач для тіста 1/4 ч.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Яйце 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску по черзі вбийте курячі яйця (звичайно непогано, якщо будуть домашні, це додасть майбутнім дерунам більш хрустку скоринку).

Крок - 1
02

Далі засипте в миску до яєць просіяне борошно, додайте трохи розпушувача і рясно присоліть.

Крок - 2
03

Потім посипте вміст миски чорним меленим перцем і за допомогою вінчика ретельно все змішайте до однорідної досить рідкої маси.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте маленькими кубиками.

Крок - 4
05

Далі за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю і ретельно вимийте під проточною водою.

Крок - 5
06

Потім відправте очищену картоплю в чашу кухонного комбайна і акуратно подрібніть (можна використовувати звичайну крупну тертку) до густої однорідної суміші.

Крок - 6
07

Перемістіть картопляну суміш на рушник або марлю і ретельно відіжміть зайву рідину з картоплі, залишаючи потрібну м'якоть.

Крок - 7
08

Потім відправте вичавлену м'якоть з картоплі в миску з яєчно-борошняною сумішшю, додайте раніше нашатковану цибулю, і добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 8
09

Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Тепер викладіть в киплячу олію, з невеликою відстанню один від одного так звані картопляні млинці, приплюснув їх трохи кухонною лопаткою.

Крок - 9
10

Обсмажуйте картопляні млинці, перевертаючи, з кожного боку по 2-3 хвилини до появи золотистої хрусткої скоринки.

Крок - 10
11

Потім викладіть підсмажені деруни, натерті на крупній тертці (або ж кухонний комбайн, як кому зручно) на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок - 11
12

Тепер помістіть готові, хрусткі деруни натерті на курупній тертці, на блюдо, приправте свіжою сметаною і швидше подавайте до столу. Ця страва сподобається не тільки дорослим, а й дітям.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Локшина Соба - покроковий рецепт, фото 1 Локшина Соба 50 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина - покроковий рецепт, фото 1 Буженина 80 5 2 з 5 - детальніше -
Локшина удон з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з морепродуктами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -