Деруни - знаменита страва з натертої картоплі. У різних варіантах ця страва може зустрітися практично у всіх країнах світу. Ми хочемо вам представити рецепт дерунів натертих на крупній тертці, який точно полюбить вся ваша сім'я. Вони виходять дуже ситними, ароматними, ніжними і з золотистою хрусткою скоринкою. А додайте сметану і страва розлетиться на ура.
У велику миску по черзі вбийте курячі яйця (звичайно непогано, якщо будуть домашні, це додасть майбутнім дерунам більш хрустку скоринку).
Далі засипте в миску до яєць просіяне борошно, додайте трохи розпушувача і рясно присоліть.
Потім посипте вміст миски чорним меленим перцем і за допомогою вінчика ретельно все змішайте до однорідної досить рідкої маси.
Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте маленькими кубиками.
Далі за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю і ретельно вимийте під проточною водою.
Потім відправте очищену картоплю в чашу кухонного комбайна і акуратно подрібніть (можна використовувати звичайну крупну тертку) до густої однорідної суміші.
Перемістіть картопляну суміш на рушник або марлю і ретельно відіжміть зайву рідину з картоплі, залишаючи потрібну м'якоть.
Потім відправте вичавлену м'якоть з картоплі в миску з яєчно-борошняною сумішшю, додайте раніше нашатковану цибулю, і добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Тепер викладіть в киплячу олію, з невеликою відстанню один від одного так звані картопляні млинці, приплюснув їх трохи кухонною лопаткою.
Обсмажуйте картопляні млинці, перевертаючи, з кожного боку по 2-3 хвилини до появи золотистої хрусткої скоринки.
Потім викладіть підсмажені деруни, натерті на крупній тертці (або ж кухонний комбайн, як кому зручно) на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Тепер помістіть готові, хрусткі деруни натерті на курупній тертці, на блюдо, приправте свіжою сметаною і швидше подавайте до столу. Ця страва сподобається не тільки дорослим, а й дітям.
Випадкові рецепти