Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни класичні

( 4.8182 4 522 22 оцінки)
1778 - переглядів
45 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Деруни класичні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Однією з найпопулярніших страв для любителів картоплі по праву вважаються деруни. Вони походять від білоруського слова «дерти», що означає терти на тертці. Смачні, красиві, ситні картопляні коржі, обсмажені до золотистої скоринки, без сумніву припадають до смаку всім. А ще ці оладки з картоплі швидко готуються, що теж високо цінується господинями. Існує багато способів, як приготувати деруни смачніші і по оригінальніше, але в класичному варіанті вони виглядають найбільш виграшним варіантом. Отже, спробуємо приготувати деруни класичні за цим рецептом.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 100 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Борошно 2 ст.л
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Довгий час вважалося, що найкраще натирати картоплю вручну, але з появою величезної кількості кухонних помічників у вигляді побутової техніки, ми сміливо рекомендуємо подрібнювати картоплю з допомогою кухонного комбайна або блендера. Для цього чистимо картоплю і миємо, а потім нарізаємо на середнього розміру шматки, щоб помістити в чашу блендера.

Крок - 1
02

Тепер підбираємо відповідну насадку і подрібнюємо картоплю таким чином, щоб картопляна суміш була схожа на натерту на крупній тертці.

Крок - 2
03

Таким же чином подрібнюємо цибулю. Після цього поміщаємо вміст блендера на марлю і гарненько віджимаємо, щоб зайва рідина не заважала процесу і не псувала якість дерунів.

Крок - 3
04

Тепер в окремій ємності збиваємо два яйця, а потім додаємо їх до картоплі.

Крок - 4
05

Також висипаємо борошно, сіль і перець і ретельно вимішуємо всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна в'язка маса, з якої ми будемо смажити наші деруни.

Крок - 5
06

Для цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинною олією, а потім викладаємо порції і починаємо смажити наші картопляні оладки. Зазвичай для одного деруна набирають столову ложку суміші, але ви можете робити будь-якого розміру.

Крок - 6
07

Олії на сковорідці має бути така кількість, щоб вони покривали половину деруни. Обсмажуємо деруни з обох сторін приблизно по три хвилини, за цей час вони повинні оптимально прожаритися до золотистого кольору, а завдяки вказаної кількості олії, утворитися хрустка скоринка.

Крок - 7
08

Ще одне правило являє собою позбавлення від зайвого жиру. Для цього готові деруни ми спочатку викладаємо на паперові рушники, а потім вже перекладаємо на тарілку.

Крок - 8
09

Звичайно ж деруни потрібно подавати гарячими, прекрасним рішенням буде додати до них сметану, свіжу зелень або інші соуси. Хоч вони вважаються і самостійною стравою, але відмінно виглядають з багатьма продуктами, які ви підбираєте на свій смак. Деруни класичні, приготовані за цим рецептом, виходять пишними і ніжними.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Том ям в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Том ям в мультиварке 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья с фаршем и грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья с фаршем и грибами 70 6 3 з 5 - детальніше -
Мусс с манкой - покроковий рецепт, фото 1 Мусс с манкой 45 3 3 з 5 - детальніше -