Укр
Рус
thermomix thermomix
Деруни Випічка Українська кухня

Деруни картопляні

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Деруни картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Деруни  - страва з тертої картоплі, кабачків або гарбуза. Але найпоширеніші все ж деруни з картоплі.

Інгредієнти

  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 2 ст.л
  • Масло рослинне 25 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт

  1. 01

    Очищену картоплю з ріпчастою цибулею подрібнити на тертці.

    Крок - 1
  2. 02

    У протерту картопляно –цибулячу  кашку додати яйце, борошно, посолити, поперчити і добре вимішати.

    Крок - 2
  3. 03

    Смажаться деруни в гарячій сковорідці на олії, підрум'янюючи кожну сторону. До столу подавати тільки зі сметанкою.  

    Крок - 3

Оцінити рецепт