Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Деруни Другі страви Українська кухня

Деруни картопляні

( 4.9375 4 532 32 оцінки)
2844 - переглядів
60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Деруни картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Такому продукту, як картопля, популярності не позичати, адже різновидів страв з цього коренеплоду, напевно більше всіх в кулінарії. І ось серед цього розмаїття існує страва, яку можна сміливо вважати справжньою паличкою виручалочкою для швидкої і поживної вечері - деруни картопляні. Це дуже універсальна, без жодних надмірностей, тим самим і привертаюча своєю простотою, а також досить економна страва, яка має багато різних варіацій, виходячи з традицій кухонь світу. Загалом, якщо вам набридли макарони або гречка, можете сміливо скористатися нашим рецептом і приготувати деруни, які відмінно підійдуть вам як гарнір, як до м'ясних страв, так і до риби.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 25 мл.
  • Борошно 4 ст.л
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 6 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Думаю, всім відомо, що для дерунів насамперед потрібна картопля, причому терта на тертці. І хоча ця страва вважається по суті незрівнянно простою і без жодних надмірностей, все ж деякі кулінарні тонкощі знати просто необхідно. Інакше в результаті можна отримати не смачні, повітряні і з тонкою, ніжною, хрусткою скоринкою деруни, а млинці з синюватим відтінком і липкою сумішшю. Відразу хочу сказати, що кожна господиня має свої переконання з приводу готування картопляних дерунів. Деякі натирають картоплю на крупній тертці, добре віджимають сік і смажать млинці без додавання борошна. Дехто додає в тісто молоко або сметану. Але ми зробимо абсолютно по іншому. Беремо великі бульби картоплі, чистимо, миємо й натираємо на дрібну терку.

Крок - 1
02

Велику цибулину очищаємо від шкірки і теж тремо тією ж теркою, перемішуємо, щоб натерта картопля не потемніла.

Крок - 2
03

Після цього в миску з потертою картоплею вбиваємо яйця, засипаємо борошно, потім солимо і посипаємо меленим перцем.

Крок - 3
04

Далі всі інгредієнти добре перемішуємо. До речі, консистенцію тіста для дерунів регулюємо борошном. Тобто, якщо воно занадто рідке, додаємо трохи борошна і знову перемішуємо.

Крок - 4
05

Тепер ставимо на плиту сковорідку, наливаємо рослинне масло і розігріваємо. Викладаємо ложкою в киплячу олію приготовлену картопляну масу і формуємо млинчик.

Крок - 5
06

Підсмажуємо деруни до золотистої скоринки і за допомогою двох вилок перевертаємо на інший бік і теж добре підсмажуємо до золотистого.

Крок - 6
07

Готові деруни картопляні не тільки дуже смачна страва, але ще і поживна, тому невеликою кількістю виробів можна легко нагодувати всю сім'ю. Подавати деруни з картоплі можна зі смаженмим салом і цибулею, також квашеною капустою або маринованими грибами, але найсмачніше, звичайно ж, зі сметаною.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Роли Бостон - покроковий рецепт, фото 1 Роли Бостон 80 4 4 з 5 - детальніше -
Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп класичний 30 4 3 з 5 - детальніше -
Песто в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Песто в домашніх умовах 35 2 2 з 5 - детальніше -