Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Деруни картопляні без борошна

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

649 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Деруни картопляні без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Деруни картопляні без борошна - споконвічний спосіб приготування традиційних білоруських оладок з картоплі. Спочатку вони робилися саме так: без борошна і яєць. Щоб страва вийшла корисніше, в рецепті ми пропонуємо готувати картопляні деруни не на сковорідці, а в духовці. Це займе трохи більше часу, зате страва вийде нежирною і хрусткою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни картопляні без борошна" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи15.1 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і натріть на крупній тертці. Надішліть терту картоплю в друшляк або сито і відіжміть ложкою, щоб максимально позбавитися від вологи.

Крок - 1
02

Після цього перекладіть віджату картоплю в миску для змішування. Додайте сіль і рослинне масло. Перемішайте інгредієнти і поки відставте.

Крок - 2
03

Свіже листя шавлії вимийте, просушіть і дрібно порыжте ножем. Замість шавлії можна використовувати будь-яку іншу зелень: петрушку, кріп, кінзу, базилік і т. п. Якщо не хочете зелень, можна покласти в деруни подрібнений бекон, цибулю (свіжий або обсмажений), смажені гриби, болгарський перець і т. д. вибирайте додатковий інгредієнт на свій смак.

Крок - 3
04

Всипте нарізаний шавлія в миску з картоплею і ретельно вимішайте суміш.

Крок - 4
05

Сформуйте з картопляної маси невеликі круглі коржі приблизно однакового розміру і викладіть на деко.

Крок - 5
06

Надішліть картопляні деруни запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів Цельсія духовку на 30-35 хвилин. Паляниця має апетитно зарум'янитися.

Крок - 6
07

Вийміть готові деруни з духовки, викладіть на решітку і дайте трохи охолонути.

Крок - 7
08

Потім викладіть коржі на блюдо сервіровки і подавайте до столу зі сметаною або будь-яким підходящим соусом. Дранки картопляні без борошна виходять крихкими і хрусткими.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Варення з малини - покроковий рецепт, фото 1 Варення з малини 80 1 2 з 5 - детальніше -
Карась в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Картопляний гратен з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляний гратен з овочами 60 3 3 з 5 - детальніше -