Ніжне і повітряне лакомство для приємних розмов за чашкою чаю. Побалуйте себе і близьких шедевром датської кухні і приготуйте кокосовий пиріг з ананасовим кремом.
Приготуйте крем. Консервований ананас процідіть через сито. Якщо отриманого сиропу менше 250 мл, додайте воду, щоб домогтися необхідної кількості. Перелийте рідину в сотейник і додайте цукор.
В окрему ємність налийте молоко і всипте пакетик ванільного пудингу. Додайте картопляний крохмаль, яєчні жовтки і ретельно перемішайте суміш вінчиком до однорідності.
Поставте сотейник з ананасовим сиропом на плиту на середній вогонь. Коли рідина почне закипати, влийте в сотейник молочну суміш і готуйте, постійно помішуючи до загустіння. Коли пудинг закипить, зменшіть температуру до мінімальних значень. Продовжуйте готувати, постійно помішуючи, 1-2 хвилини. Зніміть з вогню, перекладіть в миску і накрийте харчовою плівкою. Відставте крем в сторону до повного охолодження.
Займіться приготуванням бісквіта. У чашу блендера додайте яєчні білки і збивайте до білої піни. Всипте цукор і ванільний цукор і продовжуйте міксувати до отримання густої блискучої піни. Додайте жовтки збивайте ще 2-3 хвилини. В окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем. Просійте і додайте в ємність до збитої маси. Перемішайте силіконовою лопаткою до однорідного стану.
Приготуйте форму для випічки 25см x 30см і застеліть її пергаментним папером для випічки. Викладіть суміш і розподіліть рівномірним шаром. Поставте форму в попередньо розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 25-30 хвилин. Готовий корж вийміть з духовки і дайте йому охолонути протягом 10 хвилин. Вийміть разом з папером.
Приготуйте безе. У чашу міксера додайте білки і збийте до білої піни. Всипте цукор і міксуйте ще 3-4 хвилини. До збитої маси всипте кокосову стружку і перемішайте лопаткою до однорідності.
Охолоджену форму застеліть пергаментним папером і викладіть рівним шаром кокосову масу. Поставте форму в розігріту до 170 ° С духовку і випікайте 30 хвилин. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
Бісквітний корж відокремте від паперу і викладіть на робочу поверхню. Ножем акуратно вирівняйте верхівку і перекладіть назад в форму застелену пергаментом.
Зробіть просочення для коржа. У ємність влийте воду. Частину води можна замінити ромом або кокосовим лікером. Додайте лимонний сік і цукрову пудру. Рясно змастіть корж просоченням.
Ананаси наріжте невеликими шматочками. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером і частинами додайте застиглий пудинг, міксуючи до однорідності. Всипте в крем шматочки ананаса і перемішайте.
На бісквітний корж викладіть крем рівномірним шаром. На крем розташуйте безе. Надішліть лакомство в холодильник на 12 годин. Охолоджений кокосовий пиріг вийміть з форми і видаліть папір. Наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного вам чаювання!
Випадкові рецепти