Укр
Рус
Кольорова капуста Другі страви Канадська кухня

Цвітна капуста, запечена з сиром або бринзою

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

891 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Цвітна капуста, запечена з сиром або бринзою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сирна досконалість змушує прийти в захват - особливо гострий чеддер в цій кольоровій капусті, запеченої з сиром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цвітна капуста, запечена з сиром або бринзою" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів і щедро змастіть вершковим маслом форму для випічки невеликим розміром. Відставте поки в сторону до подальшого використання.

Крок - 1
02

Наповніть велику каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Покладіть в каструлю заздалегідь розділені на невеликі скибочки кольорову капусту і брокколі. Готуйте овочі протягом 6 хвилин, добре перемішуючи.

Крок - 2
03

У великій що не допускає пригорання сковороді розтопіть досить багато вершкового масла. Додайте в розтоплене масло панірувальні сухарі і обсмажуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи, до ароматного і коричневого кольору. Відкладіть і витріть сковороду паперовим рушником.

Крок - 3
04

Зніміть з вогню відварені суцвіття цвітної капусти та брокколі, процідіть їх обережно і покладіть назад в каструлю, але вже без води. Поверніть каструлю на вогонь і залиште капусту (овочі) на 2-3 хвилини, щоб випустити пар і висушити їх. Зніміть з вогню і відкладіть на час в сторону.

Крок - 4
05

У великій чистій сковороді розтопіть знову вершкове масло. Засипте в сковорідку попередньо очищену і нарізану кубиками ріпчасту цибулю і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте, помішуючи, в маслі на середньому вогні близько 2 хвилин або поки цибуля не стане прозорою.

Крок - 5
06

Додайте в сковорідку борошно і червоний перець (пластівці), ретельно перемішайте і варіть протягом 1 хвилини на середньому вогні.

Крок - 6
07

Повільно залийте в сковороду і перемішайте молоко, поки борошно повністю не розчиниться. Готуйте вміст сковороди протягом 2 хвилин, поки воно трохи не загусне.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку попередньо натерті на крупній тертці сири (можна готувати страву навіть з бринзою) і мішайте, до тих пір, поки вони не розтопляться, приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок - 8
09

Далі вилийте підготовлений сирний соус на суцвіття цвітної капусти та брокколі в каструлі і добре перемішайте, щоб об'єднати всі продукти. Посипте ще трохи сіллю і чорним меленим перцем. Викладіть утворену сирну суміш з цвітною капустою в приготовлену раніше форму для випічки.

Крок - 9
10

Посипте вміст форми підсмаженими раніше сухарями, відправте в розігріту духовку і запікайте близько 20-25 хвилин або до тих пір, поки капуста не підрум'яниться і стане бульбашковою. Остудіть готову кольорову капусту, запечену з сиром не менше 5 хвилин перед подачею на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Узвар з медом - покроковий рецепт, фото 1 Узвар з медом 30 1 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем на сковороді 45 4 2 з 5 - детальніше -
Роли з тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з тунцом 50 2 3 з 5 - детальніше -