Укр
Рус
Капуста Другі страви Канадська кухня

Цвітна капуста, запечена з сиром або бринзою

- переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Цвітна капуста, запечена з сиром або бринзою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сирна досконалість змушує прийти в захват - особливо гострий чеддер в цій кольоровій капусті, запеченої з сиром.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Пармезан 1/2 скл.
  • Чеддер 2 скл.
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Панірувальні сухарі 1/2 скл.
  • Вершкове масло 3 ст.л
  • Брокколі 1 шт.
  • Кольорова капуста 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів і щедро змастіть вершковим маслом форму для випічки невеликим розміром. Відставте поки в сторону до подальшого використання.

Крок - 1
02

Наповніть велику каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Покладіть в каструлю заздалегідь розділені на невеликі скибочки кольорову капусту і брокколі. Готуйте овочі протягом 6 хвилин, добре перемішуючи.

Крок - 2
03

У великій що не допускає пригорання сковороді розтопіть досить багато вершкового масла. Додайте в розтоплене масло панірувальні сухарі і обсмажуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи, до ароматного і коричневого кольору. Відкладіть і витріть сковороду паперовим рушником.

Крок - 3
04

Зніміть з вогню відварені суцвіття цвітної капусти та брокколі, процідіть їх обережно і покладіть назад в каструлю, але вже без води. Поверніть каструлю на вогонь і залиште капусту (овочі) на 2-3 хвилини, щоб випустити пар і висушити їх. Зніміть з вогню і відкладіть на час в сторону.

Крок - 4
05

У великій чистій сковороді розтопіть знову вершкове масло. Засипте в сковорідку попередньо очищену і нарізану кубиками ріпчасту цибулю і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте, помішуючи, в маслі на середньому вогні близько 2 хвилин або поки цибуля не стане прозорою.

Крок - 5
06

Додайте в сковорідку борошно і червоний перець (пластівці), ретельно перемішайте і варіть протягом 1 хвилини на середньому вогні.

Крок - 6
07

Повільно залийте в сковороду і перемішайте молоко, поки борошно повністю не розчиниться. Готуйте вміст сковороди протягом 2 хвилин, поки воно трохи не загусне.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку попередньо натерті на крупній тертці сири (можна готувати страву навіть з бринзою) і мішайте, до тих пір, поки вони не розтопляться, приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок - 8
09

Далі вилийте підготовлений сирний соус на суцвіття цвітної капусти та брокколі в каструлі і добре перемішайте, щоб об'єднати всі продукти. Посипте ще трохи сіллю і чорним меленим перцем. Викладіть утворену сирну суміш з цвітною капустою в приготовлену раніше форму для випічки.

Крок - 9
10

Посипте вміст форми підсмаженими раніше сухарями, відправте в розігріту духовку і запікайте близько 20-25 хвилин або до тих пір, поки капуста не підрум'яниться і стане бульбашковою. Остудіть готову кольорову капусту, запечену з сиром не менше 5 хвилин перед подачею на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Брокколи с чесноком - покроковий рецепт, фото 1 Брокколи с чесноком 65 4 3 з 5 - детальніше -
Квашеная капуста - покроковий рецепт, фото 1 Квашеная капуста 35 8 1 з 5 - детальніше -
Брокколи с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Брокколи с яйцом 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Большой праздничный торт - покроковий рецепт, фото 1 Большой праздничный торт 75 6 3 з 5 - детальніше -
Запеченная скумбрия в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Запеченная скумбрия в духовке 30 4 3 з 5 - детальніше -
Кукурузная каша c сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Кукурузная каша c сухофруктами 75 4 2 з 5 - детальніше -
Вермишель c оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермишель c оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -