Укр
Рус
Капуста Другі страви Польська кухня

Цвітна капуста, запечена з фаршем

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

589 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Цвітна капуста, запечена з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо незвичайний рецепт для любителів фаршированих овочів. Це смачна і соковита кольорова капуста, запечена з фаршем, в золотистому клярі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цвітна капуста, запечена з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основним інгредієнтом цієї страви звичайно ж є кольорова капуста. Виберіть красиво складену головку, без пошкоджень і темних плям. За допомогою ножа виріжте стебло і помістіть в каструлю з окропом, заздалегідь підготовленим. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 2 - 3 хвилин.

Крок - 1
02

Поки вариться капуста, підготуйте глибоку миску. Налийте в неї холодну воду і киньте кубики льоду. Акуратно дістаньте головку цвітної капусти з окропу і перемістіть в миску з крижаною водою. Залиште на деякий час, щоб овоч охолов.

Крок - 2
03

Тим часом, візьміть чисту глибоку миску і киньте в неї м'ясний фарш. Найкраще використовувати яловичину зі свининою в пропорції 50 на 50. Якщо фарш був замороженим, то попередньо необхідно розморозити його при кімнатній температурі.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте цибулю дрібними кубиками. Зубчики часнику пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Киньте подрібнені овочі в миску з фаршем.

Крок - 4
05

Розбийте куряче яйце і додайте у фарш. Відміряйте необхідну кількість солі, чорного і солодкого меленого перцю, киньте в миску з фаршем. Також додайте томатний соус і ретельно все перемішайте ложкою.

Крок - 5
06

Дістаньте остигнулу кольорову капусту з води і промокніть рушником. Покладіть головку на кухонну дошку основою вгору і нафаршируйте фаршем. Нафаршировану головку капусти перекладіть на деко, замотайте у фольгу і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок - 6
07

Поки капуста з фаршем запікаються, займіться кляром. Для цього, в металевому ковші розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і ретельно розмішайте лопаткою, щоб не було грудочок. Налийте молоко і ще раз перемішайте.

Крок - 7
08

Сир чеддер натріть на крупній тертці, більшу частину киньте в кухлик з вершково - молочною масою. Приблизно п'яту частину чеддер залиште на потім. Періодично помішуючи, прогрійте масу до повного розставання сиру. Зніміть з вогню.

Крок - 8
09

Дістаньте деко з капустою з духовки. Зніміть фольгу і переверніть головку фаршем вниз. Рясно полийте капусту кляром. Зверху посипте сиром чеддер. А також потрусіть пармезаном, натертим на дрібну тертку.

Крок - 9
10

Знову відправте лист з капустою в духовку, нічим не накриваючи, і готуйте при температурі 180 градусів протягом ще 15 хвилин. Готову кольорову капусту, запечену з фаршем, наріжте на сегменти і подавайте до столу в теплому вигляді. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Французький багет - покроковий рецепт, фото 1 Французький багет 60 1 3 з 5 - детальніше -