Укр
Рус
thermomix thermomix
Кольорова капуста Другі страви Російська кухня

Цвітна капуста в клярі

55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Цвітна капуста в клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як легко приготувати кольорову капусту в клярі, закуску в ресторанному стилі, схожу на курячий попкорн для вегетаріанців.

Інгредієнти

  • Вода 3 1/4 скл.
  • Кольорова капуста 1 шт.
  • Петрушка 1 ст.л
  • Коріандр 1 ст.л
  • Орегано 1 ст.л
  • Часник сушений 2 ч.л
  • Цибулевий порошок 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Борошно кукурудзяне 6 ст.л
  • Борошно пшеничне 6 ст.л
  • Соєвий соус 1 ч.л
  • Йогурт 2 ст.л
  • Хлібна крихта 1 скл.
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Цукрова пудра 1 ч.л
  • Петрушка 1/4 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку ретельно помийте проточною водою головку цвітної капусти і трохи просушіть. Потім за допомогою гострого ножа відокремте від капусти невеликого розміру частини і покладіть їх у глибоку миску на час.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім помістіть велику каструлю на плиту і налийте в неї воду. Потім покладіть в воду частини цвітної капусти і доведіть до кипіння. Далі зменшіть до мінімуму вогонь і варіть вміст каструлі близько 10 хвилин. Потім викладіть відварені частини капусти на друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі викладіть відварені частини цвітної капусти у велику миску, присипте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, приправте часниковим порошком, цибульним, добре посоліть і приперчыть чорним меленим перцем.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім посипте вміст миски кукурудзяним і пшеничним борошном і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Перекладіть просочені частини капусти в окрему миску.

    Крок - 4
  5. 05

    А в цю ж миску засипте кукурудзяну і пшеничну муку, залийте соєвий соус і додайте трохи йогурту високої жирності. Далі трохи посоліть вміст і, поступово заливаючи в миску воду, перемішайте все, до однорідної рідкої суміші.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер, по черзі занурюючи, виваляйте в утвореній рідкій масі раніше підготовлені частини цвітної капусти. Потім рясно виваляйте капусту в заздалегідь засипаних в миску хлібних крихтах і покладіть частини на велике блюдо або кухонний рознос.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім в невелику мисочку засипте часниковий порошок, трохи сої і цибульний порошок. Потім додайте в миску мелений перець чилі, трохи паприки, цукрову пудру, мелений чорний перець і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх сипучих інгредієнтів.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього багато рослинного масла і доведіть до кипіння. Потім в добре киплячу олію покладіть раніше підготовлені частини цвітної капусти і обсмажуйте, помішуючи шумівкою, до появи золотистого відтінку на овочі.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім викладіть обсмажені частини капусти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир і посипте їх рясно раніше підготовленою сумішшю з спецій.

    Крок - 9
  10. 10

    Готову кольорову капусту в клярі викладіть на велике блюдо, посипте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу з улюбленим соусом.

    Крок - 10

Оцінити рецепт