Укр
Рус
Кольорова капуста Другі страви Польська кухня

Цвітна капуста в духовці з яйцем

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

840 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Цвітна капуста в духовці з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ви хоч можете собі уявити, скільки не просто смачних, а й корисних страв з цвітної капусти. І це не просто відварена капуста, заправлена ​​вершковим маслом, а й всілякі запіканки з грибами, м'ясом або іншими овочами. З урахуванням того, що цей овоч містить величезну кількість корисних речовин, готувати страви з цвітної капусти просто необхідно. А ще можна приготувати дуже ніжну, ароматну і ситну страву-кольорова капуста в духовці з яйцем, яка готується швидко, набір продуктів мінімальний, рецепт простий. Тому, я і вирішив познайомити вас з рецептом такої нескладної, але смачної страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цвітна капуста в духовці з яйцем" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Може хтось скаже, що простіше просто обсмажити капусту в яйці, але запевняю, якщо ви спробуєте запечену - вже не зможете від неї відмовитися. До того ж, в такому варіанті страва з цвітної капусти більш дієтична, ніж у варіанті зі смаженою. Цвітна капуста в духовці з яйцем досить універсальна їжа, яка може бути як самостійний легкий сніданок або вечерею, так і якісним гарніром до м'яса або риби. Готувати такий шедевр недовго за часом, а страва виходить ароматною, ніжною і соковитою. Загалом, бажаєте побалувати сім'ю корисною їжею? Тоді запропоную свій рецепт, спробуйте. Для приготування запіканки можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену кольорову капусту, хоча я все ж вважаю за краще свіжу.

Крок - 1
02

Тому, щоб наше а страва вийшла бездоганною, слід вибрати якісну капусту, в першу чергу свіжу. Перша ознака свіжості овоча - тверді. В першу чергу капусту добре промиємо під проточною водою, розберемо на суцвіття і просушимо на паперовому рушнику.

Крок - 2
03

Після цього перекладемо кольорову капусту в кухонний комбайн і подрібнимо, але не занадто дрібно, тобто, не до стану порошку.

Крок - 3
04

Тепер в глибокій мисці добре збиваємо вінчиком курячі яйця в пухку масу.

Крок - 4
05

Перекладаємо в миску подрібнену кольорову капусту і кидаємо нарізану тонкими скибочками шинку.

Крок - 5
06

Ще додаємо туди дрібно нашатковану цибулю і вимиті листя шпинату.

Крок - 6
07

Тепер кидаємо в миску натертий сир, посипаємо часниковим порошком, солимо і додаємо чорний і кайенский перець. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Крок - 7
08

Після цього беремо форму для запікання, скроплюємо маслом і накладаємо приготовлену масу в основі форми. Розміщуємо форму в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 25 хвилин. Ця страва сподобається навіть тим, хто не надто шанує кольорову капусту.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу мордочки - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу мордочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Смачний фондан - покроковий рецепт, фото 1 Смачний фондан 55 2 3 з 5 - детальніше -
Гарбузові оладки з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузові оладки з гарбуза 50 4 3 з 5 - детальніше -