Ну хіба можна знайти дитину, яка б не любила цукерок. А що робити, якщо шоколад давати не можна, а ласун так просить солодощі. НЕ турбуйтеся, вихід є завжди. Адже можна ж приготувати цукерки в домашніх умовах. Це, звичайно справа не проста, та й процес не дуже швидкий, зате домашні солодощі набагато корисніше магазинних. Тому скористайтеся моїм рецептом, запасіться трохи терпінням і в результаті зможете отримати справжній шедевр.
Якщо ви готуєте цукерки для своїх діток, то потрібно пам'ятати про те, що тільки використавши правильні продукти, вони будуть корисними. У будь-якому рецепті шоколадних цукерок, звичайно ж, присутній шоколад і саме вибір цього продукту - головна запорука успіху. Різновидів шоколаду багато, я ж пропоную в нашому випадку використовувати молочний, без всіляких добавок. Для приготування цукерок в домашніх умовах потрібно, як мінімум, розтопити шоколад. Це можна зробити і в мікрохвильовці, але є ймовірність спалити продукт. Тому я пропоную варіант водяної бані.
Для цього ставимо на плиту сотейник, наливаємо воду і ставимо зверху жаростійку миску. Розламуємо плитку молочного шоколаду і кидаємо шматочки в миску. Постійно помішуючи ложечкою, розтоплюємо шоколад до повного розчинення.
Для готування цукерок нам знадобляться формочки, які найкраще використовувати з полікарбонату або силікону. Отже, розтоплений шоколад розливаємо в ідеально чисті і сухі формочки і розрівнюємо акуратно лопаткою.
Тепер залишаємо форму з шоколадною масою в холодильник на пару годин. А потім готуємо начинку для цукерок. У глибоку миску засипаємо кокосову стружку і додаємо цукор.
Додаємо трохи ваніліну і перемішуємо. Після цього вливаємо згущене молоко і руками перемішуємо до утворення однорідної в'язкої маси, схожої на мастику.
Розкладаємо приготовлену начинку в форму, де вже застигла шоколадна маса і дерев'яною лопаткою розрівнюємо.
Після того заливаємо знову розтопленим шоколадом і відправляємо форму з цукерками в холодильник, де вони повинні перебувати протягом 4 годин.
По закінченню цього часу акуратно витягаємо готові цукерки і загортаємо в упаковку з фольги. Смачні цукерки в домашніх умовах можна зберігати більше трьох місяців, хоча навряд чи вони такий час збережуться.
Випадкові рецепти