У світі маса людей, шалено люблять солодощі, незгірш від тих, хто віддає перевагу якісним солінням, але є, виявляється продукт, на перший погляд здавалося б, нереальний. Йдеться про солону карамель, яка дуже популярна на Заході і досить часто вживається в якості начинки для цукерок, хоча, може бути, комусь такий продукт здасться дикістю Карамель, що має ніжний вершковий смак, чимось нагадує всім знайомі, але з пікантним присмаком солі. Якщо вам вже цікаво спробувати, запропоную рецепт, як досить просто приготувати у себе вдома цукерки солона карамель.
Відразу хочу зауважити, в момент приготування наших цукерок доведеться бути уважними. З початком процесу знадобиться ваша постійна присутність на кухні. Почніть з приготування всіх інструментів, інгредієнтів і постарайтеся не допускати до гарячої карамелі дітей. Візьміть форму для кексу, змастіть її за допомогою кулінарного пензлика рослинним маслом і застеліть листом пергаментного паперу, котрий теж трохи змастіть маслом.
Тепер беріться за підготовку карамелі. Візьміть необхідну кількість вершкового масла, обов'язково солоного, і наріжте кубиками.
У каструлю влийте густі вершки і помістіть її на плиту. Потім розріжте стручок ванілі, і за допомогою ножа зніміть ваніль і киньте в каструлю з вершками. Розігрівайте вміст каструлі на середньому вогні до загусання вершків, але не кип'ятіть. Вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою.
У сотейник засипте частину цукрової пудри і, помішуючи вінчиком, тримайте її на повільному вогні до розчинення, періодично струшуючи сотейник.
Далі досипьте залишок цукрової пудри, перемішайте до повного розчинення, поки в сотейнику утворюється рідка карамелізована маса.
Тепер введіть в сотейник приготовані попередньо вершки, пропустивши їх через сито, і варіть все разом, поки термометр не покаже температуру 120 градусів. Після цього киньте в сотейник вершкове масло, розмішайте все вінчиком до однорідної суміші і, знявши сотейник з вогню, перелийте зварену карамельну масу в приготовлену заздалегідь форму з пергаментом.
Коли карамель застигне, дістаньте її з форми і викладіть на дошку. Гострим ножем розріжте пласт карамелі на рівномірні смужки. Маса повинна бути тягучою і легко згинатися.
Потім наріжте карамель кубиками, і кожен квадратик посипте морською сіллю. Для зберігання карамельки загорніть в пергамент і помістіть в контейнер, який закривається герметично. Для того, щоб зробити цукерки солона карамель, розтопіть в сотейнику плитку чорного шоколаду і помістіть в розтоплений шоколад шматочки карамелі.
Випадкові рецепти