З приготуванням домашніх трюфелів за нашим рецептом, впорається навіть початківець кондитер. На вашому столі вже через 2 години будуть смачні і ніжні домашні трюфелі.
Для приготування цукерок ідеально підходить темний шоколад з високим вмістом какао. Виріб не повинен містити ніяких добавок у вигляді горіхів, сухофруктів і т. д. Наріжте плитку гострим ножем на маленькі шматочки і всипте в глибоку миску.
Поставте на плиту сотейник або невелику каструлю. Влийте жирні вершки. Доведіть до кипіння на слабкому або сильному вогні.
Зніміть вершки з плити і влийте в миску з подрібненим шоколадом. Дайте суміші постояти 2-3 хвилини. Коли шоколад розтане, додайте ванільний екстракт і перемішайте вінчиком до однорідного стану.
Накрийте ємність з шоколадною масою харчовою плівкою або кришкою. Поставте в холодильник на 1 годину. Перед початком формування цукерок, руки змастіть невеликою кількістю м'якого вершкового масла. За допомогою чайної ложки наберіть невелику кількість охолодженої маси. Руками скачайте щільні кульки. Розмір цукерок регулюйте на свій розсуд.
Викладіть кульки на деко або велике блюдо, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. Охолоджені цукерки скачайте руками, щоб зробити їх ідеально рівними.
У невелику ємність насипте просіяний какао-порошок. Опустіть в нього шоколадну кульку. Злегка струсіть миску з боку в бік, щоб покрити цукерку рівним шаром какао.
Готове частування викладіть на блюдо або в одноразові паперові формочки для цукерок і подавайте на стіл. Приємного вам чаювання!
Випадкові рецепти